Grilovaná krkovička s hruškou zapečenou modrým sýrem s medovo-hořčičným přelivem





Minutka, která nezabere moc času, to je plátek grilované krkovičky s hruškou a medovo-hořčičnou omáčkou.
Postup přípravy
Plátek krkovice osolíme, opepříme a opečeme na grilu nebo v konvektomatu. Doporučená vnitřní teplota masa je 65 stupňů.
Hrušku rozřízneme na tři části, zbavíme jadřinců a proložíme nivou. Vložíme do trouby k masu a společně grilujeme (zapékáme).
Přeliv: zakysanou smetanu smícháme s dijonskou hořčicí a medem. Lehce prošleháme metličkou. Dochutíme solí.
Rada
Přeliv se nesmí přešlehat, byl by pak moc řídký.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Brambory šťouchané s cibulkou a slaninou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 110 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Čas na základní omáčku (5min), Příprava (5min), Grilování (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová krkovička
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Grilování
- Recepty dle kuchaře » Jiří Novák
Statistiky
- Datum vložení: 24.02.2014
- Recept zobrazen: 6081x