Grilovaná krkovička s hruškou zapečenou modrým sýrem s medovo-hořčičným přelivem

Grilovaná krkovička s hruškou zapečenou modrým sýrem s medovo-hořčičným přelivem

Minutka, která nezabere moc času, to je plátek grilované krkovičky s hruškou a medovo-hořčičnou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová krkovice bez kosti, 0,250 kg 30,06
Hruška, 0,200 kg 9,29
Sýr Niva, 0,050 kg 8,54
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,48
Hořčice dijonská, 0,025 kg 5,11
Smetana zakysaná, 0,050 kg 3,98
Med lesní 0,025 kg 3,44
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 58,01 Kalorie v 1 porci: 1 110 cal

Postup přípravy

Plátek krkovice osolíme, opepříme a opečeme na grilu nebo v konvektomatu. Doporučená vnitřní teplota masa je 65 stupňů.

Hrušku rozřízneme na tři části, zbavíme jadřinců a proložíme nivou. Vložíme do trouby k masu a společně grilujeme (zapékáme).

Přeliv: zakysanou smetanu smícháme s dijonskou hořčicí a medem. Lehce prošleháme metličkou. Dochutíme solí.

Rada

Přeliv se nesmí přešlehat, byl by pak moc řídký.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Brambory šťouchané s cibulkou a slaninou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 110 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Čas na základní omáčku (5min), Příprava (5min), Grilování (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.02.2014
  • Recept zobrazen: 4952x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem