Filátka ze pstruha na omáčce z čerstvého kopru

Filátka ze pstruha na omáčce z čerstvého kopru

Lehká a svěží rybí klasika.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,02
Pepř 3 a 4 bar.+citronový, 0,001 kg 0,57
Citrón, 0,100 kg 5,17 ŠANDER ovoce zelenina
Šalotka cibule, 0,025 kg 3,14 ŠANDER ovoce zelenina
Kopr čerstvý, 0,025 kg 7,06
Máslo, 0,025 kg 3,50
Smetana nad 30%, 0,100 l 8,51
Pstruh chlazený 0,200 kg 45,36
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 69,83 Kalorie v 1 porci: 866 cal

Postup přípravy

Pstruha vykostíme na dvě filátka. Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na vroubkované teflonové pánvi zprudka opečeme filátka z obou stran, nejdříve kůží dolů.

Omáčka: na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme čerstvý nakrájený kopr a smetanu. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 866 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Čas na základní omáčku (3min), Restování (5min), Příprava (10min) Doba vaření 10 porcí: 18min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 25.02.2014
  • Recept zobrazen: 1989x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí