Filátka ze pstruha na omáčce z čerstvého kopru





Lehká a svěží rybí klasika.
Postup přípravy
Pstruha vykostíme na dvě filátka. Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na vroubkované teflonové pánvi zprudka opečeme filátka z obou stran, nejdříve kůží dolů.
Omáčka: na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme čerstvý nakrájený kopr a smetanu. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 866 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Čas na základní omáčku (3min), Restování (5min), Příprava (10min) Doba vaření 10 porcí: 18min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Sladkovodní ryby čerstvé
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování,
- Recepty dle kuchaře » Jiří Novák
Statistiky
- Datum vložení: 25.02.2014
- Recept zobrazen: 2853x