Tygří krevety na grilované zelenině s kokosovo-limetkovým přelivem

Tygří krevety na grilované zelenině s kokosovo-limetkovým přelivem

Svěží krevety s nádechem exotiky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Krevety celé 8/12 garnát, 0,250 kg 94,50 Food and frends
Citrón, 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,02
Pepř 3 a 4 bar.+citronový, 0,001 kg 0,57
Cuketa, 0,050 kg 2,26
lilek baklažán, 0,050 kg 4,85
Paprika červená čerstvá, 0,050 kg 3,66
Cibule červená, 0,050 kg 1,31 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčata cherry červená, 0,050 kg 3,49 ŠANDER ovoce zelenina
Limetka, 0,050 kg 3,15
Kokosové mléko, 0,100 l 10,69
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Cukr třtinový 0,025 kg 2,77
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 125,18 Kalorie v 1 porci: 553 cal

Postup přípravy

Zelenina: Cuketu, lilek, papriku a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky a orestujeme na vroubkové teflonové pánvi. Před koncem restování přidáme cherry rajčátka a vše osolíme.

Krevety: Nejprve odlomíme hlavičku, potom krevetu opatrně vyloupneme a nakonec hřbet na horní straně zlehka nařízneme, abychom mohli odstranit tmavé střívko uvnitř. Poslední článek a ocasní ploutvička se většinou nechávají neoloupané, při jídle se za ně kreveta dobře drží. Osolíme, opepříme citrónovým pepřem, přidáme trochu česneku a pokapeme limetkovou šťávou. Krevety zprudka orestujeme na pánvi.

Přeliv: Do výpeku od krevet, který nám zbyl na pánvi, nalijeme kokosové mléko a přidáme nastrouhanou kůru z omyté limetky, osolíme, zakápneme šťávou z limetky a dle chuti přisladíme třtinovým cukrem.

Na grilovanou zeleninu poskládáme zprudka orestované krevety a vše přelijeme kokosovo-limetkovým přelivem. Ihned podáváme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 553 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření na pánvi (5min), Restování (3min), Čas na základní omáčku (3min) Doba vaření 10 porcí: 21min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.02.2014
  • Recept zobrazen: 2791x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Zde vložte svůj nový komentář . . .
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině
Tomatová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Tomatová polévka
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese