Tygří krevety na grilované zelenině s kokosovo-limetkovým přelivem





Svěží krevety s nádechem exotiky.
Postup přípravy
Zelenina: Cuketu, lilek, papriku a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky a orestujeme na vroubkové teflonové pánvi. Před koncem restování přidáme cherry rajčátka a vše osolíme.
Krevety: Nejprve odlomíme hlavičku, potom krevetu opatrně vyloupneme a nakonec hřbet na horní straně zlehka nařízneme, abychom mohli odstranit tmavé střívko uvnitř. Poslední článek a ocasní ploutvička se většinou nechávají neoloupané, při jídle se za ně kreveta dobře drží. Osolíme, opepříme citrónovým pepřem, přidáme trochu česneku a pokapeme limetkovou šťávou. Krevety zprudka orestujeme na pánvi.
Přeliv: Do výpeku od krevet, který nám zbyl na pánvi, nalijeme kokosové mléko a přidáme nastrouhanou kůru z omyté limetky, osolíme, zakápneme šťávou z limetky a dle chuti přisladíme třtinovým cukrem.
Na grilovanou zeleninu poskládáme zprudka orestované krevety a vše přelijeme kokosovo-limetkovým přelivem. Ihned podáváme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 553 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření na pánvi (5min), Restování (3min), Čas na základní omáčku (3min) Doba vaření 10 porcí: 21min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře » Krevety Garnáti
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Indonesie
- Recepty dle úpravy » Vaření na pánvi, Restování,
- Recepty dle kuchaře » Jiří Novák
Statistiky
- Datum vložení: 24.02.2014
- Recept zobrazen: 3750x