Telecí líčka na víně





Telecí líčka jsou na vzestupu popularity, jsou jednoduché a luxusní zároveň.
Postup přípravy
Telecí líčka v rámci možnosti očistíme a odblaníme. Nakrájíme na větší kousky, 200g porce cca 3 ks. Orestujeme v kastrolu zprudka po obou stranách dozlatova a vyndáme. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a orestujeme do hněda. Potom přidáme protlak, orestujeme, zalijeme vínem, necháme lehce odpařit, vložíme líčka, koření a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou do měkka cca 1,5 hodiny. Další možný způsob úpravy je konfinování. Tzn., že kastrol s podlitými líčky vložíme do trouby vyhřáté na 80°C, cca 4-5 hodiny.
Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do menšího hrnce, a pokud je to nutné, trochu zredukujeme. Dle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme kousky chladného másla.
Podáváme položené na bramborové kaši s omáčkou přelitou kolem.
Rada
Čím kvalitnější plemeno, tím je rychlost úpravy masa kratší. Tedy čas, aby maso bylo měkké, je také 40 minut a hotovo.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 701 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Restování pro základ (15min), Dušení (1h 40min) Doba vaření 10 porcí: 2h 25min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Jiří Novák
Statistiky
- Datum vložení: 05.03.2014
- Recept zobrazen: 6490x