Filetovaná panenka s grilovanou zeleninou a omáčkou demi glace





Dorůžova pečená vepřová panenka s provensálskou grilovanou zeleninou.
Postup přípravy
Vepřovou panenku osolíme, opepříme a zprudka orestujeme ze všech stran. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme (grilujeme) dokud teplota v jádru masa nebude 55 stupňů.
Na vroubkové pánvi orestujeme zeleninu. Nejdříve lilek, potom papriku s cibulí a na závěr cuketu, rajče a česnek. Dochutíme solí a provensálským kořením.
Hotové maso vyndáme z trouby a necháme chvilku takzvaně dojít. Mezitím pomocí tvořítka nandáme na talíř zeleninu a podlijeme trochou omáčky demi glace. Nakrájíme panenku, dáme na talíř a servírujeme.
Možnosti inovace
Na dochucení zeleniny můžeme použít také bazalkové pesto.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Míchaný salát, Brambory opečené s cibulkou, Ratatouille Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 185 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Restování (10min), Grilování (10min), Rychlé opečení (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová svíčková (panenka)
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Restování, Grilování,
- Recepty dle kuchaře » Jiří Novák
Statistiky
- Datum vložení: 14.03.2014
- Recept zobrazen: 17608x