Filetovaná panenka s grilovanou zeleninou a omáčkou demi glace

Filetovaná panenka s grilovanou zeleninou a omáčkou demi glace

Dorůžova pečená vepřová panenka s provensálskou grilovanou zeleninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,200 kg 36,96
lilek baklažán, 0,050 kg 4,85
Cuketa, 0,050 kg 2,26
Paprika žlutá čerstvá, 0,025 kg 2,72
Rajče čerstvé standard, 0,025 kg 1,16 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,48
Provensálské koření, 0,001 kg 0,48
Recept Demi-galce 1,000 porce 10,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 57,36 Kalorie v 1 porci: 1 185 cal

Postup přípravy

Vepřovou panenku osolíme, opepříme a zprudka orestujeme ze všech stran. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme (grilujeme) dokud teplota v jádru masa nebude 55 stupňů.

Na vroubkové pánvi orestujeme zeleninu. Nejdříve lilek, potom papriku s cibulí a na závěr cuketu, rajče a česnek. Dochutíme solí a provensálským kořením.

Hotové maso vyndáme z trouby a necháme chvilku takzvaně dojít. Mezitím pomocí tvořítka nandáme na talíř zeleninu a podlijeme trochou omáčky demi glace. Nakrájíme panenku, dáme na talíř a servírujeme.

Možnosti inovace

Na dochucení zeleniny můžeme použít také bazalkové pesto.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Míchaný salát, Brambory opečené s cibulkou, Ratatouille Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 185 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Restování (10min), Grilování (10min), Rychlé opečení (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 14.03.2014
  • Recept zobrazen: 17608x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Minestrone polévka, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Minestrone
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet