Lahůdkové palačinky s džemem





Palačinky s jemnou vůní a chutí potřené džemem, nebo vším co vám chutná.
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme, trochu osolíme, rozředíme mlékem a za stálého míchání přisypáváme mouku, dokud nevznikne jemné těstíčko.
Z bílků ušleháme za postupného přidávání krupicového cukru pevný sníh a vmícháme do těstíčka.
Z těstíčka usmažíme palačinky (o něco silnější než obvykle), osmažíme z obou stran.
Horké palačinky potřeme džemem, zavineme, přeložíme, posypeme cukrem a podáváme.
Možnosti inovace
Pomerančová kůra do těsta.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Espresso Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 476 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Šlehání (3min), Smažení-Fritování (8min) Doba vaření 10 porcí: 16min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Mouky
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce kompotované, marmelády, džemy, chutney
- Recepty dle chodu » Dezerty
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Šlehání, Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 18.03.2014
- Recept zobrazen: 3464x