Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem





Celý čerstvý mořský vlk na středomořský způsob.
Postup přípravy
Mořského vlka zbavíme šupin, prořízneme břicho a vyndáme vnitřnosti, včetně žaber. Nařízneme bok ryby podélně. Do břicha vložíme větvičku rozmarýnu. Vlka opečeme na grilovací pánvi, nebo tálu. Oloupeme brambory na soudečky, které opečeme na pánvi do křupava s olivovým olejem, poté přidáme celer, cibuli a česnek.
Přendáme do pečící nádoby, přidáme cherry rajčata, posekaný tymián a dáme péct s rybou na vedlejším plechu.
Možnosti inovace
Řapíkatý celer, vývar a bílé víno na podlití zeleniny s bramborem, cuketa, ale i jiná kořenová zelenina se hodí.
Rada
Rybu na závěr pečení polijeme olivovým olejem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 203 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Grilování (5min), Pečení (30min), Kompletace (4min) Doba vaření 10 porcí: 59min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Grilování, Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Pavla Knoblochová
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 22.03.2014
- Recept zobrazen: 3244x