Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem

Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem

Celý čerstvý mořský vlk na středomořský způsob.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mořský vlk celý, 0,500 kg 126,48
Brambory standard A-B, 0,625 kg 8,40
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Celer bulva, 0,038 kg 0,95 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,025 kg 1,18 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčata cherry červená, 0,025 kg 1,75 ŠANDER ovoce zelenina
Tymián čerstvý, 0,003 kg 1,21
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Olivový olej extra virgin, 0,031 l 3,93 Lesa s.r.o.
Rozmarýn řezaný čerstvý 0,003 kg 1,20
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 140,39 Kalorie v 1 porci: 1 203 cal

Postup přípravy

Mořského vlka zbavíme šupin, prořízneme břicho a vyndáme vnitřnosti, včetně žaber. Nařízneme bok ryby podélně. Do břicha vložíme větvičku rozmarýnu. Vlka opečeme na grilovací pánvi, nebo tálu. Oloupeme brambory na soudečky, které opečeme na pánvi do křupava s olivovým olejem, poté přidáme celer, cibuli a česnek.

Přendáme do pečící nádoby, přidáme cherry rajčata, posekaný tymián a dáme péct s rybou na vedlejším plechu.

Možnosti inovace

Řapíkatý celer, vývar a bílé víno na podlití zeleniny s bramborem, cuketa, ale i jiná kořenová zelenina se hodí.

Rada

Rybu na závěr pečení polijeme olivovým olejem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 203 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Grilování (5min), Pečení (30min), Kompletace (4min) Doba vaření 10 porcí: 59min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 22.03.2014
  • Recept zobrazen: 2302x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Zavináč hlavní chod, nakládání, postupy studené kuchyně, marinování Zavináč
Omáčka rouille omáčka, rychlé Omáčka rouille