Omeleta Monako

Lehká, dozlatova opečená omeleta s džemem a ovocem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vejce 1ks=45g, 0,080 kg 6,05
Máslo, 0,010 kg 1,40
Cukr krupice, 0,030 kg 0,68
Mouka pšeničná hrubá, 0,040 kg 0,52
Džem meruňka, 0,030 kg 4,62
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Cukr moučkový, 0,002 kg 0,06
Broskve kompot 0,040 kg 1,38
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 16,44 Kalorie v 1 porci: 659 cal

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.

Žloutky ušleháme doběla s půlkou krupicového cukru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh za postupného přidávání zbylého krupicového cukru. Obě směsi smícháme za opatrného přisypávání mouky. Vzniklou hmotu rozetřeme po pánvičce a pečeme ve středně vyhřáté troubě do nazlátlé barvy.

Omeletu potřeme džemem, přeložíme, vyklopíme na talíř nebo mísu, nastříkáme našlehanou a lehce oslazenou smetanu, ozdobíme dobře okapaným ovocem a podáváme. Připravujeme jen na objednávku.

Možnosti inovace

Před podáváním lze pokapat Aprico brandy.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 659 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (1h 40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.03.2014
  • Recept zobrazen: 3533x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku