Omeleta Monako

Lehká, dozlatova opečená omeleta s džemem a ovocem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vejce 1ks=45g, 0,080 kg 6,05
Máslo, 0,010 kg 1,40
Cukr krupice, 0,030 kg 0,68
Mouka pšeničná hrubá, 0,040 kg 0,52
Džem meruňka, 0,030 kg 4,62
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Cukr moučkový, 0,002 kg 0,06
Broskve kompot 0,040 kg 1,38
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 16,44 Kalorie v 1 porci: 659 cal

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.

Žloutky ušleháme doběla s půlkou krupicového cukru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh za postupného přidávání zbylého krupicového cukru. Obě směsi smícháme za opatrného přisypávání mouky. Vzniklou hmotu rozetřeme po pánvičce a pečeme ve středně vyhřáté troubě do nazlátlé barvy.

Omeletu potřeme džemem, přeložíme, vyklopíme na talíř nebo mísu, nastříkáme našlehanou a lehce oslazenou smetanu, ozdobíme dobře okapaným ovocem a podáváme. Připravujeme jen na objednávku.

Možnosti inovace

Před podáváním lze pokapat Aprico brandy.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 659 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (1h 40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 24.03.2014
  • Recept zobrazen: 2904x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Filet candáta na citrónové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Filet candáta na citrónové omáčce
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka