Bramborová polévka





Bramboračka je světlá polévka s brambor, hub a zeleniny, ale bramborová polévka muže být i velmi prostá na suroviny.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji osmahneme dorůžova, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Za neustálého míchání přilijeme vlažnou vodu, uvedeme do varu a vaříme nejméně 10 minut.
Do částečně povařené polévky přidáme na kostičky (nudličky) nakrájenou, orestovanou zeleninu, přidáme pepř, kmín, majoránku, trochu soli a za občasného míchání vaříme do měkka.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě, přidáme do polévky, přidáme třený česnek a důkladně provaříme.
Propláchnutou petrželovou nať nasekáme nadrobno a před podáváním jí posypeme polévku.
Možnosti inovace
vejce,houby
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 147 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (5min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 55min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Nápoje » Nealkoholické nápoje » Vody minerálky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 27.03.2014
- Recept zobrazen: 4977x