Bramborová polévka s houbami





Bramboračka je světlá polévka s houbami, bramborem a zeleninou.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji dorůžova, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Za neustálého míchání přilijeme vlažný vývar, přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 30 minut.
Do povařené polévky přidáme houby, očištěnou orestovanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na nudličky (kostičky), nakrájenou kapustu, kmín a za občasného promíchání vaříme doměkka.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Poté přidáme do polévky a dovaříme. Ke konci varu přidáme třený česnek, pepř a majoránku.
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a provaříme.
Petrželovou nať nasekáme nadrobno a do polévky vkládáme před podáváním.
Možnosti inovace
vejce
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 386 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (5min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 55min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 27.03.2014
- Recept zobrazen: 4407x