Vaječná tortilla s chorizem

Vaječná tortilla s chorizem

Tortilla je v celém Španělsku nabízena k vínu nebo sherry, jako Tapas. Zde ochutnáme bramborovo-vaječnou tortillu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,100 kg 1,34
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Petržel plochá nať, 0,025 kg 4,00
Salám Chorizo de la Siera, 0,075 kg 29,77
Olivový olej sansa, 0,001 l 0,08 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Paprika chilli mletá sušená pepř kayenský, 0,001 kg 0,20
Vejce 1ks=45g, 0,100 kg 7,56
Paprika červená čerstvá 0,100 kg 7,32
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 49,61 Kalorie v 1 porci: 511 cal

Postup přípravy

1). Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečky.

2). V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a na mírném ohni v něm 5 minut opékáme brambory. Přidáme cibuli, česnek a společně ještě 5 minut opékáme, dokud brambory nejsou skoro měkké. Přimícháme petrželku a všechno z pánve vysypeme do mísy.

3). Kolečka klobásy necháme v pánvi opéct dokřupava, a pak je přidáme k bramborám. Všechno osolíme, opepříme a ochutíme pálivou paprikou. Vejce rozklepneme do hrnku, našleháme, osolíme a vmícháme k ostatním surovinám.

4). Zbylý olej zahřejeme a urovnáme na něj bramborovou hmotu. Na mírném ohni opékáme 8 minut. Tortillu obrátíme a opékáme z druhé strany ještě 5 minut.

Možnosti inovace

Nekonečné jsou variace Tapas.

Rada

Když si pánev přiklopíme pokličkou, čas se nám zkrátí.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 511 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Rychlé opečení (10min), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.04.2014
  • Recept zobrazen: 2213x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem