Vaječná tortilla s chorizem





Tortilla je v celém Španělsku nabízena k vínu nebo sherry, jako Tapas. Zde ochutnáme bramborovo-vaječnou tortillu.
Postup přípravy
1). Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečky.
2). V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a na mírném ohni v něm 5 minut opékáme brambory. Přidáme cibuli, česnek a společně ještě 5 minut opékáme, dokud brambory nejsou skoro měkké. Přimícháme petrželku a všechno z pánve vysypeme do mísy.
3). Kolečka klobásy necháme v pánvi opéct dokřupava, a pak je přidáme k bramborám. Všechno osolíme, opepříme a ochutíme pálivou paprikou. Vejce rozklepneme do hrnku, našleháme, osolíme a vmícháme k ostatním surovinám.
4). Zbylý olej zahřejeme a urovnáme na něj bramborovou hmotu. Na mírném ohni opékáme 8 minut. Tortillu obrátíme a opékáme z druhé strany ještě 5 minut.
Možnosti inovace
Nekonečné jsou variace Tapas.
Rada
Když si pánev přiklopíme pokličkou, čas se nám zkrátí.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 511 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Rychlé opečení (10min), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle chodu » Malá chuťovka (k navození chuti na další chod), Teplý předkrm, Slané chuťovky
- Recepty dle regionu » Evropa » Španělsko
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 02.04.2014
- Recept zobrazen: 2213x