Marinovaný losos B





Výtečný Švédský předkrm to je marinovaný losos.
Postup přípravy
1. Začneme přípravou kopru, který si omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Poté lososové filety zbavíme kostiček.
2. Směs na lososa - smícháme sůl, cukr a pepř. Filety potřeme připravenou směsí. Na jeden plát filetu poklademe kopr a druhým ho překryjeme. Filety vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme z něj vzduch a nezapomeneme ho důkladně uzavřít.
3. Sáček s filety vložíme na plech a zatížíme je prkénkem. Jeden až dva dny necháme filety marinovat, sáček bychom neměli během marinování zapomenout několikrát otočit a opět zatížit.
4. Příprava omáčky - umytý, osušený kopr najemno nasekáme a smícháme s hořčicí, křenem, solí, pepřem a octem.
5. Na závěr už jen vyjmeme naležené filety ze sáčku, kuchyňskými ubrousky z nich otřeme koření. Filety nařežeme na tenké plátky a podáváme s připravenou omáčkou.
Možnosti inovace
Jste milovníky whisky? Tak ještě před marinováním nakapejte 4 lžíce na filety, pro vylepšení chuti a stejně tak můžeme použít třeba pernod.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno sladké, Pivo světlé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 557 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Marinování (48h), Příprava (30min) Doba vaření 10 porcí: 48h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle chodu » Malá chuťovka (k navození chuti na další chod), Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Švédsko
- Recepty dle úpravy » Marinování,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 02.04.2014
- Recept zobrazen: 4142x