Marinovaný losos B

Marinovaný losos B Marinovaný losos B Marinovaný losos B Marinovaný losos B

Výtečný Švédský předkrm to je marinovaný losos.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,125 kg 42,51 Food and frends
Kopr čerstvý, 0,125 kg 35,28
Sůl mořská jemná, 0,005 kg 0,10
Cukr třtinový, 0,005 kg 0,55
Pepř černý celý, 0,003 kg 0,58
Ocet balsamiko, 0,008 l 1,17
Hořčice dijonská, 0,025 kg 5,11
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,005 kg 1,50
Olivový olej extra virgin 0,025 l 3,14 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 85,70 Kalorie v 1 porci: 557 cal

Postup přípravy

1. Začneme přípravou kopru, který si omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Poté lososové filety zbavíme kostiček.

2. Směs na lososa - smícháme sůl, cukr a pepř. Filety potřeme připravenou směsí. Na jeden plát filetu poklademe kopr a druhým ho překryjeme. Filety vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme z něj vzduch a nezapomeneme ho důkladně uzavřít.

3. Sáček s filety vložíme na plech a zatížíme je prkénkem. Jeden až dva dny necháme filety marinovat, sáček bychom neměli během marinování zapomenout několikrát otočit a opět zatížit.

4. Příprava omáčky - umytý, osušený kopr najemno nasekáme a smícháme s hořčicí, křenem, solí, pepřem a octem.

5. Na závěr už jen vyjmeme naležené filety ze sáčku, kuchyňskými ubrousky z nich otřeme koření. Filety nařežeme na tenké plátky a podáváme s připravenou omáčkou.

Možnosti inovace

Jste milovníky whisky? Tak ještě před marinováním nakapejte 4 lžíce na filety, pro vylepšení chuti a stejně tak můžeme použít třeba pernod.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno sladké, Pivo světlé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 557 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Marinování (48h), Příprava (30min) Doba vaření 10 porcí: 48h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.04.2014
  • Recept zobrazen: 4142x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chléb český domácí příloha, rychlé, hnětení těsta, pečení pečiva, bez úpravy Chléb český domácí
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček