Zeleninový vývar základní

Čirý zeleninový vývar i pro dochucování jiných jídel.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Celer bulva, 0,010 kg 0,25 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel plochá nať, 0,002 kg 0,32
Mrkev standard, 0,010 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule červená, 0,010 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,010 kg 0,17 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Petržel kořen, 0,010 kg 0,01
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,17
Rostlinný olej, 0,005 l 0,23
Celer řapíkatý 0,005 kg 0,24 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 1,87 Kalorie v 1 porci: 33 cal

Postup přípravy

Celer, mrkev a petržel omyjeme, neloupeme. Cibuli a česnek zbavíme jen těch nejsvrchnějších slupek a překrojíme napříč.

Nať petržele a řapíku překrojíme na půl.

Na oleji opečeme půlky cibule a česnek řezem dolů. Až nám zhnědne, přidáme mrkev, celer, kořen petržele, které nakrájíme na kostky, přihodíme lžíci másla a necháme minutu. Pak zalijeme vodou.

Přidáme nať petržele, řapíku, sůl, pepř a necháme 90 minut lehkým varem táhnout.

Vývar necháme odstát, aby si sedl kal, pak scedíme přes jemný špičák nebo plátýnko. A tak, že nepřecedíme vše ode dna.

Jednodušší provedení

Chemie.

Možnosti inovace

Když mám povadlou jakoukoli jinou zeleninu, tak jí tam dám.

Rada

Když chci, aby se vývar nekazil tak musí 1) ideálně vychladnout 2) co nejlepší a nejčistější scezení.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 33 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (2h 20min) Doba vaření 10 porcí: 2h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.10.2012
  • Recept zobrazen: 25639x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Znojemské hovězí hlavní chod, restování pro základ, dušení Znojemské hovězí
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí