Listový salát všech druhů s estragonem a melounem





Výtečný salát s estragonem a melounem pocházející z Francie.
Postup přípravy
1) Listy různých druhů salátů omyjeme, osušíme a očistíme. Listy natrháme na středně velké kousky. Z melounu odstraníme slupku, jadérka a najemno ho nakrájíme. Umytý a osušený estragon najemno nasekáme.
2) Dressing - estragon, šalotku a hořčici našleháme s octem, pepřem, solí, medem a postupně za stálého šlehání přidáváme olej.
3) Připravený dressing nalijeme na salát a zlehka ho promícháme. Nakrájíme si šunku a rozložíme jí na hotový salát.
Možnosti inovace
Můžeme použít i další druhy salátů.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta cereální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 242 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (8min), Postupy studené kuchyně (5min) Doba vaření 10 porcí: 13min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Tropické a subtropické ovoce
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle chodu » Velké saláty, Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 04.04.2014
- Recept zobrazen: 2883x