Listový salát všech druhů s estragonem a melounem

Listový salát všech druhů s estragonem a melounem

Výtečný salát s estragonem a melounem pocházející z Francie.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Ledový salát, 0,025 kg 2,19 ŠANDER ovoce zelenina
Meloun žlutý medový, 0,063 kg 2,51
Šalotka cibule, 0,025 kg 3,14 ŠANDER ovoce zelenina
Estragon čerstvý, 0,003 kg 0,38
Hořčice dijonská, 0,005 kg 1,02
Ocet vinný červený, 0,009 l 0,53
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Med lesní, 0,005 kg 0,62
Olivový olej extra virgin, 0,014 l 1,76 Lesa s.r.o.
Vepřová šunka, 0,025 kg 3,45
Friseé salat čekanka kadeřavá (štěrbák), 0,025 kg 3,24 ŠANDER ovoce zelenina
Salát dubový, 0,025 kg 2,84
Salát hlávkový 10'' 0,025 kg 1,70 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 22,62 Kalorie v 1 porci: 242 cal

Postup přípravy

1) Listy různých druhů salátů omyjeme, osušíme a očistíme. Listy natrháme na středně velké kousky. Z melounu odstraníme slupku, jadérka a najemno ho nakrájíme. Umytý a osušený estragon najemno nasekáme.

2) Dressing - estragon, šalotku a hořčici našleháme s octem, pepřem, solí, medem a postupně za stálého šlehání přidáváme olej.

3) Připravený dressing nalijeme na salát a zlehka ho promícháme. Nakrájíme si šunku a rozložíme jí na hotový salát.

Možnosti inovace

Můžeme použít i další druhy salátů.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta cereální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 242 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (8min), Postupy studené kuchyně (5min) Doba vaření 10 porcí: 13min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.04.2014
  • Recept zobrazen: 2327x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí