Mátový salát s pistáciemi

Mátový salát s pistáciemi

Jednoduchý mátový salát zdobený pistáciemi, který pochází až z Libanonu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Pistacie, 0,013 kg 8,74
Citrón, 0,075 kg 3,88 ŠANDER ovoce zelenina
Cibulka jarní, 0,038 kg 4,69
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,29
Kmín římský mletý, 0,001 kg 0,09
Olivový olej extra virgin, 0,026 l 3,20 Lesa s.r.o.
Máta peprná, 0,008 kg 2,83
Salát římský (romein) listy, 0,063 kg 6,68 ŠANDER ovoce zelenina
Okurka salátová 0,025 kg 1,15 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 30,05 Kalorie v 1 porci: 327 cal

Postup přípravy

1) Citrón omyjeme horkou vodou, osušíme a asi polovinu kůry nastrouháme. Ze zbytku citrónu vymačkáme šťávu. Potom si připravíme cibulky, kterou očistíme a nasekáme najemno. Z pistácií odebereme asi dvě třetiny, které najemno pomeleme a opečeme.

2) Dressing - citrónovou kůru, pomleté pistácie a nasekanou cibulku smícháme s třemi lžícemi citrónové šťávy, pepřem, římským kmínem, solí a na závěr vmícháme olej.

3) Omytou okurku nakrájíme na kostičky. Omyté lístečky máty natrháme na malé kousky. Salát důkladně promícháme s okurkou a připraveným dressingem. Hotový salát dozdobíme nahrubo nasekanými pistáciemi.

Možnosti inovace

Římský salát můžeme použít také v jeho červené variantě, čekanka radicio.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bageta cereální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 327 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.04.2014
  • Recept zobrazen: 2508x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží