Americký sendvič





Americký sendvič je považovaný za mezinárodní rychlé občerstvení.
Postup přípravy
Nejprve si umyjeme všechnu zeleninu. Očistíme papriku, květák, celer, mrkev a oloupeme česnek. Všechno nakrájíme na malé kousky. Svaříme si ocet s půl litrem vody a jednou lžící soli, vložíme připravenou zeleninu a minutu povaříme. Povařenou směs necháme asi půl hodiny chladnout. Necháme okapat na cedníku.
Po vychladnutí a okapání zeleniny si nakrájíme na kolečka zelené a černé olivy, vše smícháme. Přidáme kapary, chilli, oregano, fenykl a pepř. Vše řádně smícháme a dle chuti dosolíme. Na závěr vmícháme olivový olej a necháme minimálně dvě hodiny naležet při pokojové teplotě.
Samotná příprava sendviče. Chlebovou placku si rozřízneme a na spodní díl poklademe asi polovinou olivového salátu s trochou oleje. Mozzarellu nakrájíme na plátky a poklademe jí na salát spolu s dalším druhem sýru a s plátky uzeniny. Navrch dáme druhou polovinu salátu. Horní polovinu placky pokapeme olejem ze salátu, přiložíme k spodnímu obloženému dílu a silně stiskneme.
Naplněnou placku nakrájíme na čtvrtiny a můžeme podávat.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno sladké, Vitel Doporučené přílohy: Bramborové hranolky standard Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 594 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Postupy studené kuchyně (5min) Doba vaření 10 porcí: 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle chodu » Svačina
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » USA
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 09.04.2014
- Recept zobrazen: 8831x