Americký sendvič

Americký sendvič

Americký sendvič je považovaný za mezinárodní rychlé občerstvení.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Paprika červená čerstvá, 0,013 kg 0,92
Květák, 0,013 kg 1,39
Celer řapíkatý, 0,006 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,006 kg 0,10 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Olivy bez pecky standart celé - zelené, 0,008 kg 0,36
Olivy bez pecky standart celé - černé, 0,008 kg 0,37
Kapary velké v nálevu, 0,004 kg 0,85
Oregáno sušené, 0,001 kg 0,07
Paprika chilli mletá sušená pepř kayenský, 0,001 kg 0,20
Olivový olej extra virgin, 0,018 l 2,20 Lesa s.r.o.
Toustový chléb, 0,038 kg 1,75
Mozzarella bufalo, 0,031 kg 12,50
Mortadela, 0,025 kg 4,07
Bílý vinný ocet, 0,031 l 3,15
Fenyklová semínka, 0,001 kg 0,52
Sýr provolone 0,025 kg 15,75
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 43,46 Kalorie v 1 porci: 594 cal

Postup přípravy

Nejprve si umyjeme všechnu zeleninu. Očistíme papriku, květák, celer, mrkev a oloupeme česnek. Všechno nakrájíme na malé kousky. Svaříme si ocet s půl litrem vody a jednou lžící soli, vložíme připravenou zeleninu a minutu povaříme. Povařenou směs necháme asi půl hodiny chladnout. Necháme okapat na cedníku.

Po vychladnutí a okapání zeleniny si nakrájíme na kolečka zelené a černé olivy, vše smícháme. Přidáme kapary, chilli, oregano, fenykl a pepř. Vše řádně smícháme a dle chuti dosolíme. Na závěr vmícháme olivový olej a necháme minimálně dvě hodiny naležet při pokojové teplotě.

Samotná příprava sendviče. Chlebovou placku si rozřízneme a na spodní díl poklademe asi polovinou olivového salátu s trochou oleje. Mozzarellu nakrájíme na plátky a poklademe jí na salát spolu s dalším druhem sýru a s plátky uzeniny. Navrch dáme druhou polovinu salátu. Horní polovinu placky pokapeme olejem ze salátu, přiložíme k spodnímu obloženému dílu a silně stiskneme.

Naplněnou placku nakrájíme na čtvrtiny a můžeme podávat.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno sladké, Vitel Doporučené přílohy: Bramborové hranolky standard Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 594 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Postupy studené kuchyně (5min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.04.2014
  • Recept zobrazen: 6380x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa
Salát Coleslaw přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw