Baby kuřátko plněné parmskou šunkou

Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou Baby kuřátko plněné parmskou šunkou

Baby kuře se žampiony portobello a provensálskou kaší.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Baby kuře, 0,350 kg 56,91
Toustový chléb, 0,010 kg 0,47
Vejce 1ks=45g, 0,012 kg 0,91
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,80
Parmská šunka do 24 měsíců sušení, 0,010 kg 3,60 Lesa s.r.o.
Žampiony Portobello, 0,070 kg 52,92
Brambory standard A-B, 0,150 kg 2,02
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Recept Provensálská "pasta" bylinky, 0,300 porce 3,78
Máslo, 0,010 kg 1,40
Šalotka cibule, 0,020 kg 2,51 ŠANDER ovoce zelenina
Med lesní, 0,007 kg 0,96
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Bílé víno alkohol, 0,050 l 5,87
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,002 kg 0,96
Česnek kuchyňský 0,003 kg 0,47
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 131,80 Kalorie v 1 porci: 1 263 cal

Postup přípravy

Připravíme si nádivku do kuřete. Nakrájíme toustový chléb na kostičky a necháme v troubě 5 minut, na 140°C oschnout. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Na tenké nudličky nakrájenou parmskou šunku smícháme s pokrájenou petrželkou, žloutky a toustovým chlebem. Na závěr vše spojíme sněhem z bílků. Nádivkou naplníme kuřátka a pečeme podlité vývarem s pokrájenou cibulí, česnekem a větvičkami rozmarýnu přiklopené na 150°C, 60 minut. V půlce pečení kuřátka obrátíme a případně podlijeme. Následně dopečeme na barvu 5 minut, na 180°C

Mezitím si připravíme základ na omáčku. Šalotku zpěníme na másle dozlatova. Přilijeme víno, med a redukujeme do minima (na dně hrnce zůstane jen 0,5 milimetru). Pak přilijeme demi glace, nebo vývar (na deset porcí, je tak 1,2 litru tekutiny). Dál vaříme a redukujeme na polovinu. Po upečení kuřátek slijeme veškerý výpek do již dělané šťávy a opět redukujeme tak, aby bylo max. 1 dcl na porci. Pro čistotu šťávy ji na závěr přepasírujeme přes nejjemnější špičák.

Z rozvařených brambor vyšleháme kaši, přidáním smetany a posekaných provensálských bylinek.

Žampiony portebello jsou velké, ploché, masité houby. Můžeme je předem oloupat, ale není to nutné. Opečeme je bez nožičky na trošce olivového oleje z obou stran. A to velmi pomalu. Na opečené klobouky nastříkáme cukrářským pytlíkem kaši a necháme gratinovat.

Možnosti inovace

Drůbeží droby do nádivky jsou fajn. A portské víno do šťávy také bodne.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 263 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (1h), Restování pro základ (5min), Vaření (1min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 36min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.04.2014
  • Recept zobrazen: 5362x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena
Plněná kalamára dalmatským rizotem hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, pečení Plněná kalamára dalmatským rizotem
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách