Sleďový salát





Lahodný salát ze sleďů, který také nazýváme jako matjesy.
Postup přípravy
1) Nejprve jsem si omyla brambory a ve slupce jsem je nechala 20-25 minut povařit. Po uvaření jsem z brambor slila vodu, nechala jsem je chvíli odstát, aby z brambor odešla pára. Mezitím jsem si omyla listy štěrbáku, osušila je, nakrájela na 1 cm silné proužky. Poté jsem si připravila jarní cibulku, kterou jsem po umytí očistila a nakrájela na kroužky. Omyla jsem si rajčata, očistila od jadérek a nakrájela na středně velké kousky.
2) Dále jsem si připravila filety, které jsem osušila a nakrájela na 3 cm široké kousky. Brambory jsem oloupala a nakrájela na kousky. Potom jsem si připravila omáčku vinaigrette, která se připravuje smícháním octu, soli pepře, cukru a oleje. Omáčku pak zlehka promícháme s bramborami, rajčaty, štěrbákem a matjesy.
3) Petrželku a kopr jsem omyla, osušila a nasekala najemno. Smíchala jsem vše s kysanou smetanou, která mi posloužilo jako zálivka na salát.
4) Salát ze sleďů jsem naservírovala na talíř a přelila připravenou bylinkovou zálivkou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé, Perrier Doporučené přílohy: Bageta cereální, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 534 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (40min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle chodu » Velké saláty, Přílohový salát
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy »
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 14.04.2014
- Recept zobrazen: 4561x