Sleďový salát

Sleďový salát

Lahodný salát ze sleďů, který také nazýváme jako matjesy.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,100 kg 1,34
Cibulka jarní, 0,030 kg 3,75
Rajče čerstvé standard, 0,050 kg 2,32 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Cukr krystal, 0,001 kg 0,03
Slunečnicový olej, 0,012 l 0,53
Petržel kořen, 0,025 kg 0,03
Kopr čerstvý, 0,025 kg 7,06
Smetana zakysaná, 0,025 kg 1,99
Friseé salat čekanka kadeřavá (štěrbák), 0,013 kg 1,62 ŠANDER ovoce zelenina
Bílý vinný ocet, 0,010 l 1,01
Sleď v oleji 0,075 kg 9,27
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 27,94 Kalorie v 1 porci: 534 cal

Postup přípravy

1) Nejprve jsem si omyla brambory a ve slupce jsem je nechala 20-25 minut povařit. Po uvaření jsem z brambor slila vodu, nechala jsem je chvíli odstát, aby z brambor odešla pára. Mezitím jsem si omyla listy štěrbáku, osušila je, nakrájela na 1 cm silné proužky. Poté jsem si připravila jarní cibulku, kterou jsem po umytí očistila a nakrájela na kroužky. Omyla jsem si rajčata, očistila od jadérek a nakrájela na středně velké kousky.

2) Dále jsem si připravila filety, které jsem osušila a nakrájela na 3 cm široké kousky. Brambory jsem oloupala a nakrájela na kousky. Potom jsem si připravila omáčku vinaigrette, která se připravuje smícháním octu, soli pepře, cukru a oleje. Omáčku pak zlehka promícháme s bramborami, rajčaty, štěrbákem a matjesy.

3) Petrželku a kopr jsem omyla, osušila a nasekala najemno. Smíchala jsem vše s kysanou smetanou, která mi posloužilo jako zálivka na salát.

4) Salát ze sleďů jsem naservírovala na talíř a přelila připravenou bylinkovou zálivkou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé, Perrier Doporučené přílohy: Bageta cereální, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 534 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (40min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 14.04.2014
  • Recept zobrazen: 4325x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Empanadas teplý předkrm, rychlé, pečení Empanadas
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita