Brambory vařené





Prohozené v máslíčku s plochou petrželkou.
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme podle velikosti na osminky, dáme do hrnce s vlažnou vodou, solí a kmínem. Uvaříme doměkka.
Scezené brambory prohodíme máslem a posekanou plochou petrželkou. Ihned podáváme.
Jednodušší provedení
Vaření v páře.
Rada
Když necháme takto prohozené brambory déle stát v teple, petrželka ztrácí barvu i aroma.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 290 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (45min) Doba vaření 10 porcí: 45min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Koření
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 06.10.2012
- Recept zobrazen: 3242x