Salát Tenerife





Tento salát pochází až z Kanárských ostrovů, může sloužit jako předkrm nebo zeleninová příloha.
Postup přípravy
Nejprve začneme přípravou salátu, který omyjeme a osušíme. Salátové listy nakrájíme na proužky a dáme do mísy. Pokračujeme přípravou rajčat, ta si nakrájíme, omyjeme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme na silnější kolečky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme je na kroužky. Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu a podélně ho krájíme. Vezmeme si okapaného tuňáka a rozdrobíme ho na menší kousky. Všechny ingredience i s olivami naservírujeme do mísy na salát.
Dressing připravujeme tak, že smícháme ocet, sůl, pepř, olivový olej a na závěr vmícháme petrželku.
Hotový salát pokapeme dressingem a podáváme ho.
Rada
Rajčata by neměla být zralá a měkká.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Víno růžové Doporučené přílohy: Bageta cereální, Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 371 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle chodu » Přílohový salát, Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 22.04.2014
- Recept zobrazen: 1845x