Salát Tenerife

Salát Tenerife

Tento salát pochází až z Kanárských ostrovů, může sloužit jako předkrm nebo zeleninová příloha.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Salát římský (romein) listy, 0,050 kg 5,34 ŠANDER ovoce zelenina
Rajče čerstvé standard, 0,125 kg 5,79 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,018 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Avokádo, 0,038 kg 3,13
Tuňák v olivovém oleji, 0,038 kg 6,02 Lesa s.r.o.
Olivy bez pecky standart celé - zelené, 0,025 kg 1,19
Bílý vinný ocet, 0,004 l 0,38
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Olivový olej extra virgin, 0,014 l 1,73 Lesa s.r.o.
Petržel plochá nať 0,003 kg 0,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 23,49 Kalorie v 1 porci: 371 cal

Postup přípravy

Nejprve začneme přípravou salátu, který omyjeme a osušíme. Salátové listy nakrájíme na proužky a dáme do mísy. Pokračujeme přípravou rajčat, ta si nakrájíme, omyjeme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme na silnější kolečky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme je na kroužky. Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu a podélně ho krájíme. Vezmeme si okapaného tuňáka a rozdrobíme ho na menší kousky. Všechny ingredience i s olivami naservírujeme do mísy na salát.

Dressing připravujeme tak, že smícháme ocet, sůl, pepř, olivový olej a na závěr vmícháme petrželku.

Hotový salát pokapeme dressingem a podáváme ho.

Rada

Rajčata by neměla být zralá a měkká.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Víno růžové Doporučené přílohy: Bageta cereální, Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 371 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 22.04.2014
  • Recept zobrazen: 1845x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami