Nudlový salát s masem

Nudlový salát s masem

Salát ze skleněných nudlí, který je obohacen masem, to je výborný pokrm thajské kuchyně.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rýžové skleněné nudle, 0,025 kg 5,67
Rajče čerstvé standard, 0,018 kg 0,81 ŠANDER ovoce zelenina
Okurka salátová, 0,025 kg 1,15 ŠANDER ovoce zelenina
Šalotka cibule, 0,025 kg 3,14 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Chilli papričky čerstvé, 0,005 kg 2,83
Maso mleté mix, 0,038 kg 3,12
Olej řepkový, 0,006 l 0,32
Citrónová štáva lemonka, 0,008 l 0,25
Ledový salát, 0,010 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Koriandr čerstvý, 0,004 kg 1,70
Krevety loupané 100-200 garnát, 0,025 kg 4,73 Food and frends
Fish sauce Sguid Brand rybí omáčka 0,006 l 0,42
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 24,17 Kalorie v 1 porci: 263 cal

Postup přípravy

Začneme přípravou skleněných nudlí. Přelijeme je dostatečným množstvím vroucí vody a necháme je odležet.

Omyjeme si všechnu zeleninu. Až máme zeleninu omytou, tak vezmeme okurku, část si ji odkrojíme na ozdobu a zbytek nakrájíme nadrobno. Šalotky si oloupeme na malé kousky. Chilli papričky očistíme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme na menší kousky.

Pokračujeme přípravou masa. Na rozpáleném oleji, osmažíme mleté maso. Potom k němu přidáme chilli, šalotky a vše opékáme. Nudle dáme na cedník a necháme okapat, poté je nůžkami nastříháme na 4 cm kousky. Nudle smícháme s masem, rajčaty, okurkou a garnáty, vše dochutíme rybí omáčkou, pepřem, solí a citronovou šťávou.

Před podáváním si připravíme listy salátu, které rozložíme do mísy. Na salát servírujeme nudlový salát. Vrch salátu dozdobíme okurkou a lístky koriandru.

Rada

Tento salát je nejlepší podávat vlažný.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 263 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Postupy studené kuchyně (20min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.04.2014
  • Recept zobrazen: 2321x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Francouzský guláš Daube hlavní chod, restování pro základ, dušení Francouzský guláš  Daube
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka