Salát s chlebovou plackou

Salát s chlebovou plackou

Netradiční volba salátu s chlebovými krutony, která Vás obohatí o nové chutě.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajče čerstvé standard, 0,038 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika zelená čerstvá, 0,025 kg 1,83
Okurka salátová, 0,038 kg 1,72 ŠANDER ovoce zelenina
Cibulka jarní, 0,025 kg 3,13
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,80
Koriandr čerstvý, 0,008 kg 3,39
Česnek kuchyňský, 0,018 kg 2,75
Citrónová štáva lemonka, 0,013 l 0,41
Olivový olej extra virgin, 0,013 l 1,57 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Olivy bez pecky standart celé - černé, 0,013 kg 0,62
Sezamová chlebová placka, 0,075 ks 2,37
Koriandr mletý, 0,008 kg 4,25
Bageta francouzská v kg 0,025 kg 1,27
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 24,98 Kalorie v 1 porci: 316 cal

Postup přípravy

Vezmeme bagetu, kterou si nakrájíme na 1 cm kostičky a bez oleje je opečeme na pánvi. Veškerou zeleninu si omyjeme. Rajčata, okurku, papriku a jarní cibulku omyjeme, očistíme a nadrobno nakrájíme.

Bylinky si najemno nasekáme. Česnek oloupeme a propasírujeme. Poté smícháme česnek, bylinky, citrónovou šťávu a olej. Zálivku na závěr ještě dochutíme solí, pepřem a koriandrem.

Chléb a zeleninu smícháme s bylinkami, zálivkou a obložíme olivami.

Než salát servírujeme, tak ho necháme ještě 30 minut v chladnu odležet.

Možnosti inovace

Na toskánský chlebový salát použijeme místo papriky čtyři rajčata. Bylinky nahradíme bazalkou a místo citrónové šťávy použijeme červený vinný ocet. Kapary smícháme s olivami.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 316 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (5min), Dát do chladu (30min), Postupy studené kuchyně (15min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.04.2014
  • Recept zobrazen: 1782x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena