Nakládané cibulky se sherry





Cibulky se sherry jsou neobvyklým, ale chutným pokrmem ze Španělska.
Postup přípravy
Nejprve si oloupeme cibulky, menší cibulky necháme vcelku a větší rozkrojíme na půlky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme na prášek.
Pokračujeme smažením, na pánvi si rozpálíme olej, potom na něm necháme cibulky a chilli papričky smažit 5 minut dozlatova. Cibulky pak přelijeme sherry a octem, osolíme, opepříme a nakonec dochutíme cukrem. Na mírném ohni je dusíme ještě 10 minut.
Cibulky necháme vychladnout a několik hodin uležet. Po uležení můžeme podávat.
Možnosti inovace
Místo sherry octa použijeme balsamikový ocet a místo sherry suché bílé víno. Cibulky chutnají stejně skvěle.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 254 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Marinování (6h 40min), Rychlé opečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 7h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle surovin » Nápoje » Alkoholické nápoje » Vína
- Recepty dle chodu » Malá chuťovka (k navození chuti na další chod), Přílohový salát
- Recepty dle regionu » Evropa » Španělsko
- Recepty dle úpravy » Marinování,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 23.04.2014
- Recept zobrazen: 2463x