Nakládané cibulky se sherry

Nakládané cibulky se sherry

Cibulky se sherry jsou neobvyklým, ale chutným pokrmem ze Španělska.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibulka jarní, 0,125 kg 15,65
Chilli papričky čerstvé, 0,013 kg 7,07
Olivový olej extra virgin, 0,007 l 0,88 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Cukr krystal, 0,008 kg 0,17
Sherry ocet, 0,017 l 6,33
Sherry suché 0,025 l 17,33
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 45,53 Kalorie v 1 porci: 254 cal

Postup přípravy

Nejprve si oloupeme cibulky, menší cibulky necháme vcelku a větší rozkrojíme na půlky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme na prášek.

Pokračujeme smažením, na pánvi si rozpálíme olej, potom na něm necháme cibulky a chilli papričky smažit 5 minut dozlatova. Cibulky pak přelijeme sherry a octem, osolíme, opepříme a nakonec dochutíme cukrem. Na mírném ohni je dusíme ještě 10 minut.

Cibulky necháme vychladnout a několik hodin uležet. Po uležení můžeme podávat.

Možnosti inovace

Místo sherry octa použijeme balsamikový ocet a místo sherry suché bílé víno. Cibulky chutnají stejně skvěle.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 254 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Marinování (6h 40min), Rychlé opečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 7h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.04.2014
  • Recept zobrazen: 1851x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama
Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem