Vepřové maso v mandlovém těstíčku

Vepřové maso v mandlovém těstíčku

Lahodné mandlové těstíčko s vepřovým masem obohacené o kousky oliv, které může být skvělou lehkou večeří.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,125 kg 23,10
Pomeranč, 0,038 kg 1,19 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule červená, 0,025 kg 0,65 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Olivy bez pecky standart celé - zelené, 0,013 kg 0,59
Olivový olej extra virgin, 0,009 l 1,10 Lesa s.r.o.
Paprika chilli mletá sušená pepř kayenský, 0,004 kg 3,00
Sherry ocet, 0,020 l 7,56
Mouka pšeničná hladká, 0,025 kg 0,34 Food and frends
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Vejce 1ks=45g 0,011 kg 0,85
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 37,70 Kalorie v 1 porci: 466 cal

Postup přípravy

Začneme přípravou masa, to nakrájíme na drobné plátky. Pomeranč opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vezmeme olivy a nakrájíme je na tenká kolečka.

Plátky masa obalíme v rozmíchaném vejci s mletými mandlemi, potom v mouce a to vše dvakrát, pak si je rozdělíme na dvě dávky, které důkladně osmažíme na rozpáleném oleji. Potom masa dáme stranou, přidáme cibuli, česnek a 1-2 minuty vše opékáme. Potom vložíme předem nastrouhané mandle, kůru, pomerančovou šťávu, sherry, vmícháme olivy, vše promícháme, dochutíme solí a paprikou. Směs s masem přiklopíme pokličkou a vše na mírném ohni dusíme 3 minuty.

Podáváme horké.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno sladké Doporučené přílohy: Basmati rýže Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 466 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření na pánvi (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 25.04.2014
  • Recept zobrazen: 1867x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí