Paprikovo-sardelové pokušení





Tento recept na papriky se sardelemi pochází až z Francie.
Postup přípravy
Troubu zapneme na 250 °C (horkovzdušnou na 220 °C).
Připravíme si papriky, ty nejprve omyjeme, poté rozkrojíme na půlky a zbavíme je jadérek. Hřbetem nahoru je naklademe na plech a v rozehřáté troubě je pečeme 15 minut. Až jsou papriky upečené, tak se slupka začne odfukovat a tmavnout. Po upečení necháme papriky chvíli odležet. Po odležení papriky oloupeme a nakrájíme na pásky.
Nachystáme si petrželku, omyjeme ji, osušíme a lístky nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Petrželku a česnek promícháme, osolíme a opepříme. Sardele vložíme na cedník a necháme je okapat.
Krémovou máčku připravíme našleháním oleje a octa. Do takto připravené omáčky vmícháme papriky. Sardele rozložíme na papriky a máme hotovo.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Bageta rustikální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 191 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Pečení (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle chodu » Studený předkrm, Degustační studený, Slané chuťovky
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení, Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 26.04.2014
- Recept zobrazen: 1903x