Paprikovo-sardelové pokušení

Paprikovo-sardelové pokušení

Tento recept na papriky se sardelemi pochází až z Francie.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Paprika červená čerstvá, 0,075 kg 5,49
Petržel plochá nať, 0,013 kg 2,00
Česnek kuchyňský, 0,015 kg 2,36
Ocet vinný červený, 0,004 l 0,25
Olivový olej extra virgin, 0,011 l 1,41 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,37
Ančovičky sardelky v oleji 0,025 kg 7,85
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 18,81 Kalorie v 1 porci: 191 cal

Postup přípravy

Troubu zapneme na 250 °C (horkovzdušnou na 220 °C).

Připravíme si papriky, ty nejprve omyjeme, poté rozkrojíme na půlky a zbavíme je jadérek. Hřbetem nahoru je naklademe na plech a v rozehřáté troubě je pečeme 15 minut. Až jsou papriky upečené, tak se slupka začne odfukovat a tmavnout. Po upečení necháme papriky chvíli odležet. Po odležení papriky oloupeme a nakrájíme na pásky.

Nachystáme si petrželku, omyjeme ji, osušíme a lístky nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Petrželku a česnek promícháme, osolíme a opepříme. Sardele vložíme na cedník a necháme je okapat.

Krémovou máčku připravíme našleháním oleje a octa. Do takto připravené omáčky vmícháme papriky. Sardele rozložíme na papriky a máme hotovo.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Bageta rustikální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 191 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Pečení (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.04.2014
  • Recept zobrazen: 1903x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka