Plněné trojhránky





Pokrm pochází až z Tuniska, zde se tyto trojhránky objevují na všech tržištích.
Postup přípravy
Na přípravu těsta potřebujeme 350 ml vody, kterou smícháme s krupicí, přidáme půl lžičky soli a vypracujeme hladké těsto (nejlépe tyčovým mixérem). Když máme těsto hotové, tak ho necháme hodinu odležet. Těsto pak znovu promícháme, dle potřeby přidáme vodu, tak aby ve výsledné podobě bylo těsto měkké a tekuté.
Rozehřejeme si na sucho pánev. Na rozehřátou pánev dáme 3 lžíce těsta a rychle je rozetřeme na kruh (průměr cca 20 cm), necháme ztuhnout (ne zhnědnout). Když je placka hotová, vytáhneme ji ven a vlhkou utěrkou ji přikryjeme. Z těsta pak připravujeme další placky, budeme jich mít 8. Všechny je dáváme vychladnout pod vlhkou utěrku.
Náplň:
Nejprve si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Omyjeme si petrželku a lístky nasekáme. Kapary a tuňáka opláchneme, necháme okapat. Tuňáka rozdrobíme na kousky. Na pánvičce si rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kapary, tuňáka, petrželku a na mírném ohni 3 minut dusíme. Potom směs osolíme a opepříme.
Samotná příprava:
Nejprve si rozhřejeme olivový olej, na kterém budeme smažit trojhránky. Vezmeme si dvě placky a doprostřed dáme 2-3 vrchovaté lžíce připravené náplně, uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Kraje placky navlhčíme, poté placku přeložíme napůl a kraje pořádně stiskneme. Hotové placky opatrně vložíme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran 2-3 minuty dozlatova. Taštičky servírujeme horké s kolečky citronu.
Rada
Krupice by měla být z tvrdé pšenice.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Víno růžové Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 371 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (1h 15min), Restování (4min), Smažení-Fritování (4min) Doba vaření 10 porcí: 1h 23min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Slané chuťovky
- Recepty dle regionu » Afrika » Tunis
- Recepty dle úpravy » Restování, Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 26.04.2014
- Recept zobrazen: 2547x