Plněné taštičky Argentina

Plněné taštičky Argentina

Taštičky jsou plněné masem a rozinkami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule standard, 0,006 kg 0,11 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,49
Petržel plochá nať, 0,003 kg 0,40
Koriandr čerstvý, 0,002 kg 0,85
Chilli papričky čerstvé, 0,003 kg 1,41
Mleté hovězí, 0,005 kg 0,69
Smetana zakysaná, 0,003 kg 0,20
Rajčatový protlak, 0,003 kg 0,11
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Tabasco red, 0,004 l 5,43
Vejce 1ks=45g, 0,003 kg 0,21
Žloutek 1ks=20g, 0,001 kg 0,19
Rozinky, 0,001 kg 0,09
Mouka pšeničná polohrubá, 0,003 kg 0,04
Listové těsto 0,019 kg 1,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 10,85 Kalorie v 1 porci: 131 cal

Postup přípravy

Veškerou zeleninu si omyjeme a očistíme. Poté si nadrobno nasekáme cibuli a česnek, chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. Připravenou zeleninu promícháme s mletým masem, zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem, přidáme sůl, pepř a směs dochutíme tabaskem. Listové těsto necháme rozmrznout.

Uvaříme si vejce natvrdo, které pak oloupeme a nakrájíme.

Necháme rozehřát troubu, asi na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).

Rozmrzlé pláty těsta rozválíme na pomoučené pracovní ploše a vykrajujeme z nich kolečka, asi 8-10 cm velká.

Kolečka pak plníme připravenou směsí (1 lžičku na jedno kolečko), přidáme trochu pokrájeného vejce a ze tři rozinky. Kolečka pak překládáme na půl a kraje důkladně stiskneme pomocí vidličky (doporučuji použít tvořítko na taštičky).

Na plech si dáme pečící papír. Taštičky pak pravidelně pokládáme na papír, potřeme je žloutkem rozmíchaným s troškou vody.

Pečeme ve středu trouby, cca 20 minut, dokud nejsou zlaté. Taštičky podáváme ihned po upečení ještě teplé.

Rada

Chilli paprička by měla být zelená.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Víno červené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 131 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (15min), Pečení (0min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.05.2014
  • Recept zobrazen: 2121x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pečené koleno hlavní chod, vaření, pečení Pečené koleno
Francouzský guláš Daube hlavní chod, restování pro základ, dušení Francouzský guláš  Daube
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách