Plněné taštičky Argentina





Taštičky jsou plněné masem a rozinkami.
Postup přípravy
Veškerou zeleninu si omyjeme a očistíme. Poté si nadrobno nasekáme cibuli a česnek, chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. Připravenou zeleninu promícháme s mletým masem, zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem, přidáme sůl, pepř a směs dochutíme tabaskem. Listové těsto necháme rozmrznout.
Uvaříme si vejce natvrdo, které pak oloupeme a nakrájíme.
Necháme rozehřát troubu, asi na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
Rozmrzlé pláty těsta rozválíme na pomoučené pracovní ploše a vykrajujeme z nich kolečka, asi 8-10 cm velká.
Kolečka pak plníme připravenou směsí (1 lžičku na jedno kolečko), přidáme trochu pokrájeného vejce a ze tři rozinky. Kolečka pak překládáme na půl a kraje důkladně stiskneme pomocí vidličky (doporučuji použít tvořítko na taštičky).
Na plech si dáme pečící papír. Taštičky pak pravidelně pokládáme na papír, potřeme je žloutkem rozmíchaným s troškou vody.
Pečeme ve středu trouby, cca 20 minut, dokud nejsou zlaté. Taštičky podáváme ihned po upečení ještě teplé.
Rada
Chilli paprička by měla být zelená.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Víno červené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 131 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (15min), Pečení (0min) Doba vaření 10 porcí: 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí mleté
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce sušené
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle chodu » Malá chuťovka (k navození chuti na další chod)
- Recepty dle regionu » Jižní amerika » Argentina
- Recepty dle úpravy » Vaření, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 01.05.2014
- Recept zobrazen: 2215x