Bourgogne šneci





Šneci zapečení v ulitě a zakapány bylinkovým máslem. Podáváno s citrónem a bílým pečivem.
Postup přípravy
Předvařené šnečí maso našťoucháme do prázdných šnečích ulit, když ulity nejsou, tak na speciální zapékací talíř pro šneky. Použijeme 2-3 předvařené šneky do jedné ulity.
Připravíme si bylinkové máslo z utřeného nebo prolisovaného česneku, nadrobno na kolečka nakrájenou petržel, nadrobno nakrájený tymián, sůl a bílý pepř tak, že do povoleného másla vše pomalu vtíráme vařečkou nebo cukrářskou stěrkou.
Na závěr zakápneme pernodem (či jiný anýzový likér). Jednu desetinu strouhanky také vetřeme do másla.
Bylinkovým máslem naplníme šnečí ulity po okraj. Před zapečením zbývající strouhankou opět posypeme naplněné ulity.
Pečeme na 190°C, 10 minut.
Možnosti inovace
Na druhém snímku je pokrm servírován bez ulit na talíři pro šneky, takto to vařím raději.
Rada
Petrželkou nešetříme, solíme dost, šnek to pobere.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 390 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Mlži a plži
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Koření
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 08.10.2012
- Recept zobrazen: 6019x