Roládka z vepřového kolena

Pivní omáčka k roládě z vepřového kolínka, prostě ideální kombinace.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřové koleno, 1,000 kg 60,48
Cibule standard, 0,350 kg 6,09 ŠANDER ovoce zelenina
Uzený domácí bok (slanina), 0,150 kg 20,81
Česnek kuchyňský, 0,020 kg 3,14
Hořčice grilovací, 0,050 kg 6,93
Cukr krystal, 0,025 kg 0,57
Černé pivo, 0,300 l 18,90
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř černý mletý 0,003 kg 0,90
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 112,24 Kalorie v 1 porci: 4 127 cal

Postup přípravy

Vepřové koleno důkladně vykostíme, rozložíme, pomažeme jej 1 lžící hořčice, osolíme, opepříme, navrch poklademe listový špenát a slaninu. Maso pevně zabalíme, zabalíme provázkem, konce spíchneme pro jistotu párátkem, pomažeme olejem a zprudka ze všech stran orestujeme na rozpálené pánvi.

Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli, když zezlátne, přidáme máslo, česnek, druhou lžíci hořčice, necháme vše asi minutu opékat a přilijeme černé pivo. Roládu vložíme zpět do omáčky a

vše necháváme asi 1 hodinu vařit pod pokličkou. Změklé maso vyjmeme a omáčku necháme odkrytou svařit do hustší konzistence.

Roládu krájíme na 1 – 2 cm silné plátky a z poloviny ji přeléváme vzniklou pivní omáčkou.

Příloha 1: Na šalotce a česneku restovaný špenát

Příloha 2: Bramborové fondaty

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 127 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.05.2014
  • Recept zobrazen: 3004x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian