Bramborové fondáty

Bramborové fondáty, příloha

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory loupané, 0,333 kg 5,88
Uzený domácí bok (slanina), 0,033 kg 4,62
Sádlo vepřové, 0,033 kg 3,19
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,167 porce 0,84
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,008 kg 4,00
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý 0,001 kg 0,30
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 17,95 Kalorie v 1 porci: 691 cal

Postup přípravy

Očištěné a oloupané brambory skrojíme na obou koncích tak, abychom vytvořili dvě plochy, na kterých mohou brambory stát. V pánvi rozehřejeme slaninu, přidáme vývar, sádlo, nasekaný rozmarýn a nakonec do ní vložíme brambory kolmo tak, aby byli do půlky ponořené. Na mírném plameni je takto táhneme 30 minut, poté je otočíme na druhý konec a táhneme dalších 30 minut z druhé strany. Hotové fondanty servírujeme i s opečenou slaninou a snítky rozmarýnu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 691 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření na pánvi (30min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.05.2014
  • Recept zobrazen: 1458x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Svatomartinská husa hlavní chod, rychlé, pečení, vaření Svatomartinská husa