Bramborové fondáty





Bramborové fondáty, příloha
Postup přípravy
Očištěné a oloupané brambory skrojíme na obou koncích tak, abychom vytvořili dvě plochy, na kterých mohou brambory stát. V pánvi rozehřejeme slaninu, přidáme vývar, sádlo, nasekaný rozmarýn a nakonec do ní vložíme brambory kolmo tak, aby byli do půlky ponořené. Na mírném plameni je takto táhneme 30 minut, poté je otočíme na druhý konec a táhneme dalších 30 minut z druhé strany. Hotové fondanty servírujeme i s opečenou slaninou a snítky rozmarýnu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 691 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření na pánvi (30min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky » Živočišné tuky
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Vaření na pánvi
- Recepty dle kuchaře » Jan Matějka
Statistiky
- Datum vložení: 04.05.2014
- Recept zobrazen: 1458x