Králík s nádivkou





Králík s nádivkou
Postup přípravy
Recept je psán na pět porcí. Uzené maso uvaříme ve vodě a vývar ponecháme stranou pro pozdější využití. Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek rozdrtíme, smícháme s hořčicí a vzniklou směsí králíka pomažeme ze všech stran. Pečivo nakrájíme na kostičky, zlehka vysušíme v troubě, smícháme s na kostičky krájeným uzeným masem, žloutky, rozpuštěným máslem, cibulkou, nastrouhaným křenem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Bílky zvlášť vyšleháme do pevného sněhu, vše smícháme dohromady a vzniklou směsí plníme králíka. Břišní část spojíme párátky a pečeme v troubě 2 hodiny na 165-170° C. Maso podléváme vývarem z uzeného masa. V posledních 15 minutách pečení můžeme v troubě zvýšit teplotu na 185 – 190° C. Podáváme s novými brambory ve slupce opečenými na másle s pažitkou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Lepenice neboli žvanda, Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 277 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Jíška (15min), Pečení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 30min
Škola vaření, která vyučuje tento recept
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Zajíc Králík
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle chodu » Nedělní oběd, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Jan Matějka
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 04.05.2014
- Recept zobrazen: 3073x