Králík s nádivkou

Králík s nádivkou

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Králík, 0,500 kg 87,60
Uzený domácí bok (slanina), 0,030 kg 4,19
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,60
Hořčice grilovací, 0,012 kg 1,69
Bílé víno alkohol, 0,082 l 9,62
Sůl standard, 0,002 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,33
Nádivka:, 0,001 ks 0,00
Rohlík houska, 0,070 kg 4,10
Vejce 1ks=45g, 0,048 kg 3,64
Vepřová krkovička uzená bez kosti, 0,042 kg 4,75
Máslo, 0,010 kg 1,43
Cibulka jarní, 0,062 kg 7,76
Křen konzervovaný, 0,010 kg 0,81
Libeček čerstvý, 0,010 kg 0,00
Petržel plochá nať, 0,008 kg 1,31
Muškátový ořech mletý, 0,001 kg 0,12
Pepř bílý mletý 0,001 kg 0,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 123,71 Kalorie v 1 porci: 1 277 cal

Postup přípravy

Recept je psán na pět porcí. Uzené maso uvaříme ve vodě a vývar ponecháme stranou pro pozdější využití. Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek rozdrtíme, smícháme s hořčicí a vzniklou směsí králíka pomažeme ze všech stran. Pečivo nakrájíme na kostičky, zlehka vysušíme v troubě, smícháme s na kostičky krájeným uzeným masem, žloutky, rozpuštěným máslem, cibulkou, nastrouhaným křenem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Bílky zvlášť vyšleháme do pevného sněhu, vše smícháme dohromady a vzniklou směsí plníme králíka. Břišní část spojíme párátky a pečeme v troubě 2 hodiny na 165-170° C. Maso podléváme vývarem z uzeného masa. V posledních 15 minutách pečení můžeme v troubě zvýšit teplotu na 185 – 190° C. Podáváme s novými brambory ve slupce opečenými na másle s pažitkou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Lepenice neboli žvanda, Brambory šťouchané s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 277 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Jíška (15min), Pečení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 30min

Škola vaření, která vyučuje tento recept

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.05.2014
  • Recept zobrazen: 2630x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem