Cassoulet

Cassoulet

Cassoulet.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Fazole bílé, 0,150 kg 15,12
Recept zeleninový vývar zakladní, 1,250 porce 6,30
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Kachní stehna, 0,088 kg 12,29
Klobása papriková domácí, 0,088 kg 15,21
Vepřový bok libový, 0,038 kg 3,17 Řeznictví Blahuta
Vepřová krkovice bez kosti, 0,050 kg 6,01
Šalvěj čerstvá, 0,003 kg 1,50
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,39
Strouhanka standard, 0,018 kg 0,64
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,31
Rajče čerstvé standard 0,025 kg 1,16 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 59,98 Kalorie v 1 porci: 1 503 cal

Postup přípravy

Fazole uvařte ve vývaru z vepřového masa doměkka, cca 40 minut. Během vaření přidejte rozkrojené rajče, cibuli propíchanou s hřebíčky a dva stroužky česneku. Na sádle osmahněte na kousky nakrájené husí (kachní) maso, krkovičku a bůček. Maso vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat přebytečný tuk. Na závěr osmažte nakrájenou klobásu.

Zapékací formu vytřete sádlem a česnekem, navrstvěte do ní fazole s masem. Střední vrstvu zalijte armagnacem a posypte šalvějí. Zalijte odvarem z fazolí, tukem z opékání, osolte, opepřete a posypte strouhankou.

V troubě předehřáté na 160°C, pečte asi dvě hodiny. Po deseti minutách se vytvoří škraloup, roztrhejte ho a smíchejte s obsahem, to zopakujte šestkrát. Poslední, sedmý škraloup už nechte, neboť je příslovečnou ozdobou cassouletu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 503 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (40min), Pečení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 55min

Škola vaření, která vyučuje tento recept

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.05.2014
  • Recept zobrazen: 2572x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Zavináč hlavní chod, nakládání, postupy studené kuchyně, marinování Zavináč
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem