Cassoulet





Cassoulet.
Postup přípravy
Fazole uvařte ve vývaru z vepřového masa doměkka, cca 40 minut. Během vaření přidejte rozkrojené rajče, cibuli propíchanou s hřebíčky a dva stroužky česneku. Na sádle osmahněte na kousky nakrájené husí (kachní) maso, krkovičku a bůček. Maso vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat přebytečný tuk. Na závěr osmažte nakrájenou klobásu.
Zapékací formu vytřete sádlem a česnekem, navrstvěte do ní fazole s masem. Střední vrstvu zalijte armagnacem a posypte šalvějí. Zalijte odvarem z fazolí, tukem z opékání, osolte, opepřete a posypte strouhankou.
V troubě předehřáté na 160°C, pečte asi dvě hodiny. Po deseti minutách se vytvoří škraloup, roztrhejte ho a smíchejte s obsahem, to zopakujte šestkrát. Poslední, sedmý škraloup už nechte, neboť je příslovečnou ozdobou cassouletu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 503 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (40min), Pečení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 55min
Škola vaření, která vyučuje tento recept
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sušená zelenina
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kachna
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová krkovička
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Vaření, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Jan Matějka
Statistiky
- Datum vložení: 05.05.2014
- Recept zobrazen: 3470x