Croque monsieur a Croque madame

Croque monsieur a Croque madame Croque monsieur a Croque madame

Croque monsieur a Croque madame, je skvělá snídaně či brunch s vůní francouzského bistra.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Toustový chléb, 0,038 kg 1,75
Vepřová šunka, 0,038 kg 5,18
Ementál, 0,078 kg 13,39
Máslo, 0,025 kg 3,50
Vejce 1ks=45g 0,045 kg 3,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 25,92 Kalorie v 1 porci: 718 cal

Postup přípravy

Croque monsieur:

Jeden plátek toustového chleba pomažeme máslem a dáme dva plátky šunky. Přidáme nastrouhaný sýr, přiklopíme dalším plátkem toustového chleba a dáme nahoru zase strouhaný sýr. Na troubě si nastavíme zapékáni seshora neboli grill a dáme tousty zapéci do zlatova.

Croque madame:

Úplně stejný postup jako u croque monsieur, akorát na croque madame přijde nahoru sázené vejce.

Možnosti inovace

Muškátový oříšek, kvalitnější sýr.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Káva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 718 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Gratinování (15min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Škola vaření, která vyučuje tento recept

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.05.2014
  • Recept zobrazen: 4022x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Běloruské bramborové placky hlavní chod, rychlé, vaření, pečení, smažení-fritování Běloruské bramborové placky
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet
Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. hlavní chod, grilování, vaření, restování pro základ Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.