Croque monsieur a Croque madame

Croque monsieur a Croque madame Croque monsieur a Croque madame

Croque monsieur a Croque madame, je skvělá snídaně či brunch s vůní francouzského bistra.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Toustový chléb, 0,038 kg 1,75
Vepřová šunka, 0,038 kg 5,18
Ementál, 0,078 kg 13,39
Máslo, 0,025 kg 3,50
Vejce 1ks=45g 0,045 kg 3,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 25,92 Kalorie v 1 porci: 718 cal

Postup přípravy

Croque monsieur:

Jeden plátek toustového chleba pomažeme máslem a dáme dva plátky šunky. Přidáme nastrouhaný sýr, přiklopíme dalším plátkem toustového chleba a dáme nahoru zase strouhaný sýr. Na troubě si nastavíme zapékáni seshora neboli grill a dáme tousty zapéci do zlatova.

Croque madame:

Úplně stejný postup jako u croque monsieur, akorát na croque madame přijde nahoru sázené vejce.

Možnosti inovace

Muškátový oříšek, kvalitnější sýr.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Káva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 718 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Gratinování (15min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Škola vaření, která vyučuje tento recept

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.05.2014
  • Recept zobrazen: 3715x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa
Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou hlavní chod, dietní, vaření Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou