Jablečný Tarte - Tatin





Jablečný Tarte - Tatin.
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Koláčovou formu na pečení vymažeme máslem a vyskládáme formu jablky. Nejdříve první vrstvu jádřinci nahoru poté naopak.
Na rozpálené pánvi si uděláme z cukru karamel, který pak vylijeme na jablka vyskládané v koláčové formě.
Dáme péci do trouby na 170°C, 15 minut. Poté si vyválíme listové těsto, překryjeme jím jablka, propícháme těsto vidličkou a dáme ještě péci na 20 minut.
Poté Tarte - tatin dáme minimálně na 3 hodiny vychladit. Koláč pak překlopíme na talíř a krájíme.
Možnosti inovace
Můžeme podávat se zakysanou smetanou.
Rada
Ihned po upečení chutná také výborně.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Harney & Sons Chamomile Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 098 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Škola vaření, která vyučuje tento recept
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle chodu » Dezerty
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Jan Matějka
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 05.05.2014
- Recept zobrazen: 5114x