Jablečný Tarte - Tatin

Jablečný Tarte - Tatin

Jablečný Tarte - Tatin.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Jablka, 0,250 kg 8,58 ŠANDER ovoce zelenina
Cukr krystal, 0,025 kg 0,57
Máslo, 0,013 kg 1,79
Listové těsto 0,178 kg 10,25
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 20,16 Kalorie v 1 porci: 1 098 cal

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Koláčovou formu na pečení vymažeme máslem a vyskládáme formu jablky. Nejdříve první vrstvu jádřinci nahoru poté naopak.

Na rozpálené pánvi si uděláme z cukru karamel, který pak vylijeme na jablka vyskládané v koláčové formě.

Dáme péci do trouby na 170°C, 15 minut. Poté si vyválíme listové těsto, překryjeme jím jablka, propícháme těsto vidličkou a dáme ještě péci na 20 minut.

Poté Tarte - tatin dáme minimálně na 3 hodiny vychladit. Koláč pak překlopíme na talíř a krájíme.

Možnosti inovace

Můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Rada

Ihned po upečení chutná také výborně.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Harney & Sons Chamomile Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 098 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Škola vaření, která vyučuje tento recept

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.05.2014
  • Recept zobrazen: 3981x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Pečené koleno hlavní chod, vaření, pečení Pečené koleno