Malé chuťovky crostini či snacky

Malé chuťovky crostini či snacky

Malé snacky nebo crostini, chuťovky které mohou být ideální formou k navození chuti na hlavní jídlo, ale mohou být také výbornou volbou malého občerstvení ke sklence vína.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Chilli papričky čerstvé, 0,018 kg 9,90
Petržel plochá nať, 0,013 kg 2,00
Česnek kuchyňský, 0,013 kg 1,97
Ančovičky sardelky v oleji, 0,020 kg 6,28
Olivový olej extra virgin, 0,017 l 2,10 Lesa s.r.o.
Celer řapíkatý, 0,025 kg 1,18 ŠANDER ovoce zelenina
Cibulka jarní, 0,015 kg 1,88
Oregáno čerstvé, 0,005 kg 3,28
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,003 kg 1,20
Kuřecí játra, 0,050 kg 2,71
Olivový olej extra virgin, 0,007 l 0,85 Lesa s.r.o.
Bílé víno alkohol, 0,013 l 1,47
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,005 kg 1,50
Citrónová štáva lemonka, 0,007 l 0,22
Kapary velké v nálevu, 0,025 kg 5,65
Majonéza, 0,008 l 0,53 Unilever Food Solutios
Sýr mascarpone, 0,008 kg 1,55
Rajčata černá KUMATO, 0,030 kg 5,67
Rajčata sušená v oleji, 0,013 kg 2,20
Bazalka čerstvá, 0,010 kg 3,77
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Olivový olej extra virgin, 0,013 l 1,60 Lesa s.r.o.
Piniové oříšky, 0,004 kg 3,35
Ciabatta 0,063 kg 6,05
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 68,12 Kalorie v 1 porci: 869 cal

Postup přípravy

1. Ostré sardele - na přípravu ostrých sardel si nejprve omyjeme a očistím chilli papričky a odstraníme z nich jadérka. Papričky pak krájíme na velmi tenké proužky. Česnek očistíme, opláchneme si petrželku, obojí pak nakrájíme najemno. Okapané sardele smícháme s chilli papričkou, česnekem, petrželkou a olivovým olejem. Takto naložené sardele necháme 4 hodiny nakládat. Naložené sardele podáváme na lehce opečeném chlebu.

2. Játrová pomazánka - umyjeme si celer, očistíme cibuli a obojí pak nakrájíme na malé kousky. Umyté bylinky osušíme, jejich lístky pak otrháme a nasekáme najemno. Vezmeme si játra, očistíme a krájíme na menší kousky.

Na rozpáleném oleji dusíme cibuli, bylinky a celer. Poté přidáme játra a pět minut za neustálého míchání opékáme. Po pěti minutách směs podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme osm minut. Takto připravenou směs necháme chvilku vychladnout. Pak ji rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pomazánku podáváme ještě teplou na opečeném chlebu.

3. Kaparový krém - kapary necháme okapat, nasekáme je, potom k nim přidáme majonézu, mascarpone a vše důkladně zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s neopečeným chlebem.

4. Rajčatová obloha - začneme přípravou sušených rajčat - okapané rajčata nakrájíme na tenké nudličky. Čerstvá rajčata umyjeme a nadrobno nakrájíme. Lístky bazalky natrháme na menší kousky, česnek oloupeme a najemno nasekáme. Sušená rajčata smícháme s čerstvými rajčaty, přidáme bazalku, olej, česnek, osolíme, opepříme a ještě jednou vše zamícháme.

5. Piniová semínka - opékáme na sucho. Rajčata dáme na čerstvě opečené krajíčky chleba a posypeme piniovými semínky.

Možnosti inovace

Nejlépe se k pokrmu hodí toskánské bílé víno, např. Chianti classico.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno Doporučené přílohy: Chléb farmářský, Ciabatta Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 869 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (50min), Marinování (4h) Doba vaření 10 porcí: 4h 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 08.05.2014
  • Recept zobrazen: 2244x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Čokoládovo lanýžový dort dezerty, pečení, ve vodní lázni Čokoládovo lanýžový dort