Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou





S rukolou a marinovanou paprikou.
Postup přípravy
Opečeme 100g plátek svíčkové medium rare a dáme stranou. Očištěnou rukolu a římské listy natrháme, smícháme s extra virgin olivovým olejem. Naskládáme do tvořítka první polovinu, na ní řezem do stran přidáme první polovinu na tenké plátky nakrájenou svíčkovou. Znovu neskládáme obě vrstvy, přidáme pečenou oloupanou papriku a sýr Cottage.
Na talíři nakreslíme vlnky z balsamikové redukce. Zdobně vyskládáme půlky karamelizovaných nakládaných cibulek, na ně kousek ze sušených rajčat v oleji a trochu sýru Cottage.
Položíme navrstvený salát i s tvořítkem, které vysuneme až při expedici.
Podáváme s tyčinkou grisiny.
Možnosti inovace
Do olivového oleje můžeme přidat dijonskou hořčici.
Rada
Salát si na tvar zvykne už po pěti minutách.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 414 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (8min), Pečení (7min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 25min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí svíčková
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Čerstvé měkké sýry
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle chodu » Velké saláty
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Pečení, Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 10.10.2012
- Recept zobrazen: 2916x