Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou

Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou

S rukolou a marinovanou paprikou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí svíčková ze steakového plemene, 0,110 kg 80,56
Rukola, 0,030 kg 9,50
Salát římský (romein) listy, 0,015 kg 1,60 ŠANDER ovoce zelenina
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Pečená marinovaná paprika červená, 0,035 kg 6,46 Lesa s.r.o.
Cibulky malé v nálevu, 0,030 kg 1,64 Lesa s.r.o.
Cottage bílý, 0,070 kg 8,97
Balsamikový ocet redukce, 0,010 l 4,44
Grisini, 0,010 kg 2,09
Rajčata sušená v oleji 0,015 kg 2,64
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 113,56 Kalorie v 1 porci: 414 cal

Postup přípravy

Opečeme 100g plátek svíčkové medium rare a dáme stranou. Očištěnou rukolu a římské listy natrháme, smícháme s extra virgin olivovým olejem. Naskládáme do tvořítka první polovinu, na ní řezem do stran přidáme první polovinu na tenké plátky nakrájenou svíčkovou. Znovu neskládáme obě vrstvy, přidáme pečenou oloupanou papriku a sýr Cottage.

Na talíři nakreslíme vlnky z balsamikové redukce. Zdobně vyskládáme půlky karamelizovaných nakládaných cibulek, na ně kousek ze sušených rajčat v oleji a trochu sýru Cottage.

Položíme navrstvený salát i s tvořítkem, které vysuneme až při expedici.

Podáváme s tyčinkou grisiny.

Možnosti inovace

Do olivového oleje můžeme přidat dijonskou hořčici.

Rada

Salát si na tvar zvykne už po pěti minutách.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 414 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (8min), Pečení (7min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Toskánská pizza Siena hlavní chod, dietní, rychlé, pečení Toskánská pizza Siena