Mini pizzy

Mini pizzy

Výtečný recept na osm mini pizz s rucolou a parmskou šunkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mouka pšeničná hladká, 0,038 kg 0,51 Food and frends
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Droždí, 0,002 kg 1,10
Olivový olej extra virgin, 0,005 l 0,63 Lesa s.r.o.
Oregáno sušené, 0,002 kg 0,54
Pepř černý mletý, 0,002 kg 0,56
Mozzarella bocconcini, 0,031 kg 4,95
Rukola, 0,003 kg 0,79
Parmská šunka do 24 měsíců sušení, 0,005 kg 1,80 Lesa s.r.o.
Recept těsto na pizzu 0,125 porce 0,80
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 11,69 Kalorie v 1 porci: 329 cal

Postup přípravy

Začneme přípravou těsta. Vezmeme mouku a smícháme ji s 1/2 lžičky soli. Droždí rozdrobíme a smícháme s asi 150 ml vlažné vody. Vezmeme olej a droždí a obojí přidáme k mouce a poté vypracováváme hladké, vláčné těsto. Hotové těsto poznáme podle toho, že se nelepí na prsty (dle nutnosti můžeme přidat trochu vody nebo mouky). Z těsta vytvarujeme bochánek a zakryjeme ho utěrkou, poté ho

necháme asi hodinu kynout.

Pokračujeme přípravou směsi na pizzu a to tak, že si spaříme rajčata, oloupeme je a na velmi drobné kousky nakrájíme. Na pánvi necháme rozehřát asi dvě lžíce oleje a pak na olej přidáme nakrájená rajčata a oregáno a asi dvě minuty vše dusíme. Pak směs dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.

Necháme si rozehřát troubu na 250 °C (horkovzdušnou na 220 °C) a připravíme si plechy, které natřeme olejem.

Vykynuté těsto ještě jednou přepracujeme a rozdělíme ho na

osum dílů z každého dílu vypracujeme placku, kraj ponecháme silnější.

Na plech dáme vždy čtyři placky a každou z nich potřeme

rajčatovou omáčkou a pokapeme olejem. Pizzy dáme na asi pět minut zapékat do trouby. Mezitím necháme okapat mozzarellu a nakrájíme ji na tenké plátky. Po pěti minutách pizze vytáhneme, přidáme na ně sýr, znovu pokapeme olejem a vložíme znovu do trouby tentokrát na 5-7 minut, dokud se sýr nerozpustí.

Rucolu omyjeme a osušíme. Hotové pizzy dozdobíme rucolou a parmskou šunkou. Pizzy podáváme horké.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 329 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (1h 45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 15.05.2014
  • Recept zobrazen: 949x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží