Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.





Tři druhy masa na ovocném chlebu celerovém pyré a gratinovaným bramborem, doplněné kandovanou hruškou.
Postup přípravy
Maso si vyndáme 30 minut před tepelnou úpravou z lednice.
Celerové pyré dělám nejlépe když zůstane trocha od svíčkové omáčky. A pak je to jednoduché, na cibulce a sádle orestuji kousky pokrájeného celeru dozlatova podlijeme vývarem a dusíme do měkka tak aby na závěr bylo minimum tekutiny. Přimícháme svíčkovou omáčku a ponorným mixerem rozmixujeme na kašovitou konzistenci.
Gratinované brambory je samostatný recept k rozkliknutí.
U masa začneme s kachními prsíčky i když na jednu porci jde jeden či dva plátky je lépe dělat minimálně 1/2 prsíčka na jednou. Prsíčko zprudka opečeme z obou stran asi 4 minuty. Poté je přendáme do pekáče a přiklopíme. Hned nato pokračujeme s válečkem kančí svíčkové, také opečeme ze všech stran, ale čas proto si dáme 4 minuty celkem. A opět přidáme do přiklopeného pekáče. Na závěr děláme jehněčí kotletku. Pakliže ji negrilujeme jako sólo kus, ale jako hřebínek o několika kotletek začínáme ve stejný čas jako kachní prsíčka.
Hrušku si den dopředu upravíme. Oloupanou a nakrájenou na měsíčky ji položíme do pánve společně s cukrem. Až se začne cukr karamelizovat přidáme trocha brusinkového džemu. Přilijem destilát a zaflambujeme. Přiklopíme a nechme vychladnout.
Podáváme růžové masa vždy v řezu a s podobou na talíři si pohrajte dle fantazie.
Rada
Masa jsou všechny delikatesní tak rozhodně nepropékat.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bageta rustikální, Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 703 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (50min), Grilování (10min), Vaření (30min), Restování pro základ (5min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 45min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kachna
- Recepty dle surovin » Masa » Jehněčí a ovčí maso
- Recepty dle surovin » Masa » Zvěřína » Prase divoké (Kančí)
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Nedělní oběd
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Grilování, Vaření, Restování pro základ,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 17.08.2014
- Recept zobrazen: 3925x