Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.

Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.

Tři druhy masa na ovocném chlebu celerovém pyré a gratinovaným bramborem, doplněné kandovanou hruškou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kachní prsa bez kosti, 0,051 kg 22,34
Jehněčí kotletky, 0,060 kg 25,34
Kančí svíčková, 0,055 kg 38,12
Celer bulva, 0,055 kg 1,39 ŠANDER ovoce zelenina
Smetana nad 30%, 0,030 l 2,55
Recept hovězí vývar základní, 0,200 porce 1,01
Rostlinný olej, 0,050 l 2,26
Sádlo vepřové, 0,020 kg 1,92
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Recept gratinované brambory, 1,000 porce 13,92
Hruška, 0,080 kg 3,72
Cukr třtinový, 0,020 kg 2,22
Brusinky džem, 0,050 kg 8,15
Sůl standard, 0,010 kg 0,07 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,030 kg 8,99
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Chléb ovocný 0,055 kg 8,32
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 136,88 Kalorie v 1 porci: 1 703 cal

Postup přípravy

Maso si vyndáme 30 minut před tepelnou úpravou z lednice.

Celerové pyré dělám nejlépe když zůstane trocha od svíčkové omáčky. A pak je to jednoduché, na cibulce a sádle orestuji kousky pokrájeného celeru dozlatova podlijeme vývarem a dusíme do měkka tak aby na závěr bylo minimum tekutiny. Přimícháme svíčkovou omáčku a ponorným mixerem rozmixujeme na kašovitou konzistenci.

Gratinované brambory je samostatný recept k rozkliknutí.

U masa začneme s kachními prsíčky i když na jednu porci jde jeden či dva plátky je lépe dělat minimálně 1/2 prsíčka na jednou. Prsíčko zprudka opečeme z obou stran asi 4 minuty. Poté je přendáme do pekáče a přiklopíme. Hned nato pokračujeme s válečkem kančí svíčkové, také opečeme ze všech stran, ale čas proto si dáme 4 minuty celkem. A opět přidáme do přiklopeného pekáče. Na závěr děláme jehněčí kotletku. Pakliže ji negrilujeme jako sólo kus, ale jako hřebínek o několika kotletek začínáme ve stejný čas jako kachní prsíčka.

Hrušku si den dopředu upravíme. Oloupanou a nakrájenou na měsíčky ji položíme do pánve společně s cukrem. Až se začne cukr karamelizovat přidáme trocha brusinkového džemu. Přilijem destilát a zaflambujeme. Přiklopíme a nechme vychladnout.

Podáváme růžové masa vždy v řezu a s podobou na talíři si pohrajte dle fantazie.

Rada

Masa jsou všechny delikatesní tak rozhodně nepropékat.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bageta rustikální, Gratinované brambory Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 703 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (50min), Grilování (10min), Vaření (30min), Restování pro základ (5min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 17.08.2014
  • Recept zobrazen: 2460x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží