Losos welington





Losos v listovém těstě, špenátu a kořenové zelenině na holandské omáčce.
Postup přípravy
Lososa stáhneme s kůže. Filet seřízneme o tučnou břišní část.
Na rozválené listové těsto o velikosti pro zabalení celého filetu, nasypeme strouhanku, poté na nudličky nakrájenou zeleninu, kterou jsme na másle a šafránu prohodili v pánvi. Pak položíme filet lososa bez kůže. Na lososa položíme špenát smíchaný s česnekem.
Vše zabalíme jako závin tak aby spoj byl dole. Pomažeme vejcem, propícháme a dáme péct na 55 minut a 170°C
Holandskou omáčku připravíme dle receptu (po rozkliknutí se zobrazí)
Rada
Lepší podávat druhý den protože teplé se to blbě krájí a nevynikne řez.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 149 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (55min), Ve vodní lázni (15min), Kompletace (0min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Pečení, Ve vodní lázni,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 18.08.2014
- Recept zobrazen: 4792x