Losos welington

Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington Losos welington

Losos v listovém těstě, špenátu a kořenové zelenině na holandské omáčce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,170 kg 57,81 Food and frends
Listové těsto, 0,075 kg 4,33
Špenát drcený mražený, 0,075 kg 4,37
Mrkev standard, 0,040 kg 0,61 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,040 kg 1,01 ŠANDER ovoce zelenina
Fenykl obecný čerstvý řapík, 0,020 kg 1,31
Vejce 1ks=45g, 0,020 kg 1,51
Máslo mini 10g, 0,020 ks 0,05
Šafrán, 0,020 g 4,40 Lesa s.r.o.
Recept holandská omáčka, 1,000 porce 13,92
Estragon čerstvý, 0,005 kg 0,76
Sůl standard, 0,010 kg 0,07 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý 0,002 kg 0,83
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 86,59 Kalorie v 1 porci: 1 149 cal

Postup přípravy

Lososa stáhneme s kůže. Filet seřízneme o tučnou břišní část.

Na rozválené listové těsto o velikosti pro zabalení celého filetu, nasypeme strouhanku, poté na nudličky nakrájenou zeleninu, kterou jsme na másle a šafránu prohodili v pánvi. Pak položíme filet lososa bez kůže. Na lososa položíme špenát smíchaný s česnekem.

Vše zabalíme jako závin tak aby spoj byl dole. Pomažeme vejcem, propícháme a dáme péct na 55 minut a 170°C

Holandskou omáčku připravíme dle receptu (po rozkliknutí se zobrazí)

Rada

Lepší podávat druhý den protože teplé se to blbě krájí a nevynikne řez.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 149 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (55min), Ve vodní lázni (15min), Kompletace (0min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 18.08.2014
  • Recept zobrazen: 3085x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem hlavní chod, marinování, restování pro základ, vaření Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček