Znojemské hovězí

Znojemské hovězí Znojemské hovězí Znojemské hovězí

Hovězí se sterilovanou okurkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,180 kg 31,54
Cibule standard, 0,080 kg 1,39 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Okurka nakládaná 0,018 kg 0,70
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,83 Kalorie v 1 porci: 543 cal

Postup přípravy

Čisté válečky maso našpikujeme. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme lehce zhnědnout a přidáme maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak, ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké.

Následně přidáme nakládané okurky nakrájené na cca 7 mm kostky a trochu láku dle uznání. Zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a znovu provaříme cca 10 minut.

Dochutíme solí a pepřem.

Jednodušší provedení

Maso nemusíme nechat vařit v celku, ale nakrájet jako na guláš.

Možnosti inovace

Vkládání dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady a při přisypávání mleté papriky. Pro ještě tmavší barvu guláše používám připálený a znovu rozvařený karamel.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 543 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 7476x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Recept je naprosto špatný. toto není Znojemská hovězí pečeně. Nepatří tam ani paprika, česnek, kmín a samozřejmě že kliška je také špatně, když nepočítám to, že kliška se píše se Š a ne s Ž
Opraveno
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě