Vepřová panenka plněná uzeným lososem a zeleným chřestem





Vepřová panenka plněná uzeným lososem a zeleným chřestem.
Postup přípravy
Do válečku panenky uděláme podélně otvor. Do něj vsuneme váleček ze zeleného chřestu a uzeného lososa. Na pánvi zprudka opečeme a dáme dopéct na 180°C, 5-7 minut.
Panenku nafilírujeme a podáváme s holandskou omáčkou a sepiovými tagliateli.
Pro snazší špikování si plátky lososa omotám kolem chřestu a dám tuto tyčku zamrazit.
Možnosti inovace
Holandskou omáčku můžeme změnit na citrónovou nebo bernaise.
Rada
Panenku nikdy nepropékáme well done. Je to můj starší recept, takže ten vzhled bych dnes udělal jinak.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Gratinované brambory Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 907 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Pečení (15min) Doba vaření 10 porcí: 45min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová svíčková (panenka)
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Uzené a sušené ryby
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Koření
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 12.10.2012
- Recept zobrazen: 5459x