Mořský vlk s olivami, fazolkou a bramborem





Rychlá a jednoduchá příprava oblíbeného mořského vlka ve stylu středomoří.
Postup přípravy
Vykuchaného a šupin zbaveného vlka opečeme (ogrilujeme) na pánvi, tálu či grilu a dáme dopéct do trouby na 20 minut 180°C
Uvařené brambory o restujeme v olivovém oleji společně s fazolkami, fenyklem, řapíkatým celerem a česnekem. Na závěr přidáme olivy.
Možnosti inovace
Do orestovaných brambor můžeme přidat listový špenát, šušená rajčata, nebo cibuli.
Rada
Celá ryba velikosti cca 500g je hotová po pěti minutách opečení a cca 20 minutách pečení v troubě. 180°C
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 062 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (20min), Rychlé opečení (5min), Čas na přílohu (35min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Nedělní oběd
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 05.10.2014
- Recept zobrazen: 2405x