Krevetový salát s kuskusem

Krevetový salát s kuskusem Krevetový salát s kuskusem Krevetový salát s kuskusem Krevetový salát s kuskusem

Krevety, rukola a kuskus v kokosovém mléku.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Krevety loupané 30/40 garnát, 0,100 kg 21,40 Food and frends
Ledový salát, 0,040 kg 3,50 ŠANDER ovoce zelenina
Rukola, 0,015 kg 4,75
Friseé salat čekanka kadeřavá (štěrbák), 0,020 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Kuskus, 0,065 kg 4,67
Olivový olej extra virgin, 0,015 l 1,88 Lesa s.r.o.
Kokosové mléko, 0,050 l 5,35
Rajčata sušená v oleji, 0,040 kg 7,05
Chilli omáčka Sriracha kohout, 0,001 l 0,23
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Máslo 0,010 kg 1,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 50,35 Kalorie v 1 porci: 679 cal

Postup přípravy

Namočíme kuskus do horké vody 10 minut, poté vyzkoušíme zda je měkký a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat přidáme kokosové mléko a promícháme.

Rozmražené krevety krátce zpěníme na másle, osolíme, opepříme a případně dokořeníme vaší fantazii. (třeba red kari pastou)

Listové saláty promícháme s pokrájenými sušenými rajčaty a kuskusem v kokosovém mléce.

Rada

Kreveta je jemné masíčko plné vody, proto je netrápíme delší tepelnou úpravou. Na másle je necháme tak minutu a potom pánev v klidu vypneme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Perrier, Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 679 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (2min), Postupy studené kuchyně (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 37min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.10.2014
  • Recept zobrazen: 4364x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem
Filé z mořského vlka s baby zeleninou hlavní chod, dietní, rychlé, blanšírování Filé z mořského vlka s baby zeleninou
Perníkový houskový kynutý knedlík příloha, rychlé, vaření Perníkový houskový kynutý knedlík