Čevabčiči





Čevabčiči s opečeným bramborem a tatarkou.-Původ čevabčiči je v turkických oblastech, odkud se z původního kebabu (kebab - čevap) rozšířil na Balkán. Naše verze je počeštěná.
Postup přípravy
Mleté maso, smícháme s jemně nakrájenou cibulí, vejci a strouhankou, ochutíme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a mletým česnekem. Vše důkladně promícháme s trochou vlažné vody, vytvarujeme válečky a pečeme na grilu nebo pánvy dozlatova.
Jednodušší provedení
Může péct v troubě 20 minut na 175°C
Možnosti inovace
koření Čubrica, mlété jehněčí maso
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Brambory opečené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 308 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (20min), Vaření (20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Mleté mix
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Nedělní oběd
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 06.10.2014
- Recept zobrazen: 24171x