Čevabčiči

Čevabčiči

Čevabčiči s opečeným bramborem a tatarkou.-Původ čevabčiči je v turkických oblastech, odkud se z původního kebabu (kebab - čevap) rozšířil na Balkán. Naše verze je počeštěná.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Maso mleté mix, 0,200 kg 16,63
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,18
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,30
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,31
Rostlinný olej, 0,012 l 0,54
Tatarka, 0,100 l 6,19
Brambory standard A-B 0,250 kg 3,36
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 28,20 Kalorie v 1 porci: 1 308 cal

Postup přípravy

Mleté maso, smícháme s jemně nakrájenou cibulí, vejci a strouhankou, ochutíme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a mletým česnekem. Vše důkladně promícháme s trochou vlažné vody, vytvarujeme válečky a pečeme na grilu nebo pánvy dozlatova.

Jednodušší provedení

Může péct v troubě 20 minut na 175°C

Možnosti inovace

koření Čubrica, mlété jehněčí maso

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Brambory opečené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 308 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (20min), Vaření (20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.10.2014
  • Recept zobrazen: 24171x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky