Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Moravský (vepřový) vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřový bok libový, 0,100 kg 8,45 Řeznictví Blahuta
Vepřová plec, 0,100 kg 9,26
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Hořčice grilovací, 0,003 kg 0,42
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín mletý, 0,001 kg 0,02
Recept bramborové knedlíky, 1,000 porce 6,36
Recept špenát k českým jídlům 1,000 porce 6,36
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,29 Kalorie v 1 porci: 1 170 cal

Postup přípravy

Vepřové maso pokrájíme na kostky cca 2x2 cm. Mohou být i větší.

Na deset porcí dám do dvou deci vody sůl, pepř, hořčici a česnek. Promíchám s tím nakrájené maso a přendám do pekáče. Je lepší nechat na kořeněné maso odpočinout cca 6 a více hodin a ušetříme tím tak délku a stupeň tepelné úpravy. Před pečením maso posypeme nakrájenou cibulí.

Pečeme prvních deset minut na 185°C, maso se zatáhne. Poté přiklopíme a pečeme na 160°C cca 40 minut. Průběžně maso podléváme a jednou obrátíme (promícháme).

Hotové maso lze rozmáčknou bez většího tlaku, ale stále musí být šťavnaté.

Samotný výpek z masa může zaprášit moukou, prolít vývarem či vodou a provařit. Následně rozmixovat nebo pasírovat přes špičák. Také nemusíme dělat nic a nechat tolik šťávy kolik je. ( z mé zkušenosti hosté jsou raději za více šťávy ať jemné či tak jak zůstala v pekáči a jen jsme jí natáhli pro větší množství) samotnou šťávu je dobré vždy zkontrolovat na chuti, tedy dochutit :)

Přílohou jsou knedlíky já preferuji bramborové a špenát.

Možnosti inovace

Vídeňskou cibulkou.

Rada

Poměr plecka a boku je na posouzení a přání, aby vše bylo libovější či naopak. Špenát netrapme dlouhou tepelnou úpravou, protože on vlastně žádnou nepotřebuje je sám osobě tak měkký že vše delší než dvě minuty mu sundavá barvu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Budvar Budweiser, Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Bramborové knedlíky, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 170 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Namočení (10h), Pečení (50min), Pasírování (5min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 11h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.10.2014
  • Recept zobrazen: 10260x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Steak ze zebry hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, vaření Steak ze zebry
Perníkový houskový kynutý knedlík příloha, rychlé, vaření Perníkový houskový kynutý knedlík
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem