Vánoční rybí polévka z kapra





Vánoční asi není ten správný název, ale rybí polévka z kapra je to co Čech, bohužel, častěji než o vánocích nedává.
Postup přípravy
Vše co nám zbude z vykuchaného kapra krom mlíčí a vnitřností dáme pomalu vařit (táhnout !) do vlažné vody s kořením a dvěma třetinami cibule 1/2 zeleniny. Necháme táhnout klidně dvě hodiny. Poté scedíme přes jemné síto.
Na másle krátce orestujeme na julieny (drobné nudličky) pokrájenou zeleninu a cibuli na velmi drobno, poté zalijeme čistým rybím vývarem.
Rozmícháme minimum mouky ve vlažné vodě a přimícháme do polévky. Obereme maso ze skeletu a hlavy ryby a přidáme do polévky. Hned nato přidáme mlíčí a vnitřnosti.
Dochutíme, přidáme posekanou petrželku, na kostičky a na másle opečenou housku a můžeme podávat.
Možnosti inovace
Variant je mnoho někdo přidá vejce, řapíkatý celer, více koření majoránku apod.
Rada
Lidé říkají, že jim rybí polévka smrdí, ale je to nesmysl. Dokonce i z mořských ryb uděláme krásný vonný vývar po bylinkách a ostatních nerybích surovinách.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený, Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 241 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (5min), Vaření (2h), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Kaviar a vnitřnosti
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Sladkovodní ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování, Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 21.10.2014
- Recept zobrazen: 8940x