Vánoční rybí polévka z kapra

Vánoční rybí polévka z kapra Vánoční rybí polévka z kapra

Vánoční asi není ten správný název, ale rybí polévka z kapra je to co Čech, bohužel, častěji než o vánocích nedává.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Hlava, skelet, vnitřnosti sladkovodní ryby, 0,100 kg 2,52
Kapr, 0,020 kg 2,02
Mrkev standard, 0,020 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,020 kg 0,50 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,80
Máslo, 0,010 kg 1,40
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,02
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Mouka pšeničná hladká, 0,003 kg 0,03 Food and frends
Rohlík houska 0,021 kg 1,23
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 8,86 Kalorie v 1 porci: 241 cal

Postup přípravy

Vše co nám zbude z vykuchaného kapra krom mlíčí a vnitřností dáme pomalu vařit (táhnout !) do vlažné vody s kořením a dvěma třetinami cibule 1/2 zeleniny. Necháme táhnout klidně dvě hodiny. Poté scedíme přes jemné síto.

Na másle krátce orestujeme na julieny (drobné nudličky) pokrájenou zeleninu a cibuli na velmi drobno, poté zalijeme čistým rybím vývarem.

Rozmícháme minimum mouky ve vlažné vodě a přimícháme do polévky. Obereme maso ze skeletu a hlavy ryby a přidáme do polévky. Hned nato přidáme mlíčí a vnitřnosti.

Dochutíme, přidáme posekanou petrželku, na kostičky a na másle opečenou housku a můžeme podávat.

Možnosti inovace

Variant je mnoho někdo přidá vejce, řapíkatý celer, více koření majoránku apod.

Rada

Lidé říkají, že jim rybí polévka smrdí, ale je to nesmysl. Dokonce i z mořských ryb uděláme krásný vonný vývar po bylinkách a ostatních nerybích surovinách.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený, Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 241 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (5min), Vaření (2h), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 21.10.2014
  • Recept zobrazen: 5968x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Dodám lepší novější foto :)
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Rajská omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Rajská omáčka
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem