Toulouse-Style Cassoulet

Toulouse-Style Cassoulet Toulouse-Style Cassoulet Toulouse-Style Cassoulet Toulouse-Style Cassoulet Toulouse-Style Cassoulet Toulouse-Style Cassoulet Toulouse-Style Cassoulet

Cassoulet a chceteli casoulet nemá originál, protože jeho variace jsou i ve Francii veliké.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřový bok libový, 0,070 kg 5,91 Řeznictví Blahuta
Kachní stehna, 0,100 kg 14,04
Jehněčí kotletky, 0,040 kg 16,89
Toulouská klobása, 0,035 kg 15,44
Fazole bílé, 0,070 kg 7,06
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,31
Recept Provensálská "pasta" bylinky, 0,001 porce 0,01
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,040 kg 0,91 Lesa s.r.o.
Mrkev standard, 0,020 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule bílá Francie, 0,040 kg 2,52
Bílé víno alkohol, 0,010 l 1,17
Strouhanka standard, 0,005 kg 0,18
Sádlo vepřové, 0,005 kg 0,48
Olivový olej extra virgin 0,020 l 2,51 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 64,50 Kalorie v 1 porci: 1 207 cal

Postup přípravy

Namočíme fazole přes noc.

Ráno scedíme a dáme vařit s provensálskými bylinkami. Vaříme je ale jen tak napolovic. Na olivovém oleji orestujeme kostky vepřového masa. Přidáme pokrájenou cibuli a mrkev. 5 minut restujeme a přidáme jehněčí, a konfitovaná kachní stehna překrojené na polovic. Zalijeme vínem a dochutíme.

Do zapékací, nejlépe keramické nebo kameninové mísy nasypeme 1/2 fazolí. Poté 1/2 mas a znovu fazole a masa.

V hrnci, co jsme restovali lehce provaříme loupaná rajčata a dochutíme sůl+pepř+česnek a provensálské bylinky. Touto směsí zalijeme vše v zapékací míse.

Dáme péct na 150°C a po 20 minutách lehce promícháme. To zopakujeme ještě dvakrát.

Na konec si klidně opět v hrnci, co jsme restovali, orestujeme utřený česnek v olivovém oleji cca 1 minutu, poté přidáme strouhanku a necháme zezlátnout. Zředíme vývarem a nalijeme na posledních 10 minut pečení při 185°C.

Možnosti inovace

Přidáním a odebráním jiných surovin. Jako šunka od kosti, husí maso, skopové, vepřová kůže, bažantí stehna atd.

Rada

K vepřovému sádlu je dobré přidat i kachní. Konfitovaná stehna jsou zásadní - ty se dělají dopředu. recept: http://www.profirecepty.cz/recept/59-konfitovane-kachni-stehynko-se-spekovym-knedlikem-a-cervenym-zeli/

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 207 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Namočení (24h), Restování (20min), Pečení (2h 20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 26h 50min

Škola vaření, která vyučuje tento recept

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.11.2014
  • Recept zobrazen: 2797x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině hlavní chod, dietní, rychlé, restování, pečení, pečení Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin