Empanadas





Taštičky s masem a rozinkami.
Postup přípravy
Recept je psán, jedna porce = jedna taštička. Cibuli, česnek a bylinky nasekáme nadrobno. Všechny pokrájené suroviny promícháme s orestovaným mletým masem, protlakem, zakysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a tabaskem. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme.
Těsto lehce vyválíme. Místo listového můžeme připravit originál španělské: 400g hladké mouky + trocha navíc na vyválení, 75g másla, 2 vejce, 60 ml bílého vína, ušlehané vejce.
Do těsta jde první máslo, až ho mouka pojme a začne se drobit, přidáme smíchané vejce s vínem. Pak vše vypracujeme v těsto, které můžeme válet.
Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka o průměru 6-8 cm. Na každé kolečko položíme náplň, pokrájené vejce a rozinky. Kolečka přehneme a utáhneme okraje třeba vidličkou. Potřeme žloutkem a pečeme na 170 stupňů, 25 min.
Možnosti inovace
Změna náplně.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 145 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Slané chuťovky
- Recepty dle regionu » Jižní amerika » Argentina
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 13.10.2012
- Recept zobrazen: 12130x