Empanadas

Empanadas Empanadas

Taštičky s masem a rozinkami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Listové těsto, 0,019 kg 1,08
Cibule červená, 0,006 kg 0,16 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,10
Petržel plochá nať, 0,001 kg 0,10
Feferonky chilli papričky čerstvé 5-10 cm, 0,001 kg 0,07
Mleté hovězí, 0,009 kg 1,37
Smetana zakysaná, 0,004 kg 0,35
Rajčatový protlak, 0,002 kg 0,08
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Vejce 1ks=45g, 0,003 kg 0,21
Vejce 1ks=45g, 0,003 kg 0,21
Rozinky, 0,001 kg 0,09
Olivy bez pecky standart celé - zelené 0,006 kg 0,30
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,01 Kalorie v 1 porci: 145 cal

Postup přípravy

Recept je psán, jedna porce = jedna taštička. Cibuli, česnek a bylinky nasekáme nadrobno. Všechny pokrájené suroviny promícháme s orestovaným mletým masem, protlakem, zakysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a tabaskem. Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme.

Těsto lehce vyválíme. Místo listového můžeme připravit originál španělské: 400g hladké mouky + trocha navíc na vyválení, 75g másla, 2 vejce, 60 ml bílého vína, ušlehané vejce.

Do těsta jde první máslo, až ho mouka pojme a začne se drobit, přidáme smíchané vejce s vínem. Pak vše vypracujeme v těsto, které můžeme válet.

Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka o průměru 6-8 cm. Na každé kolečko položíme náplň, pokrájené vejce a rozinky. Kolečka přehneme a utáhneme okraje třeba vidličkou. Potřeme žloutkem a pečeme na 170 stupňů, 25 min.

Možnosti inovace

Změna náplně.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 145 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (25min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.10.2012
  • Recept zobrazen: 12130x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem