Omáčka rouille





Omáčka rouille je vlastně česneková majonéza se šafránem
Postup přípravy
Čisté žloutky začneme jemnou metlou vyšlehávat s utřeným česnem a kořením, pomalu postupně přikapáváme olivový olej a dál šleháme až nám začne vznikat majonéza.
Možnosti inovace
Trocha citronové šťávy.
Rada
Omáčka rouille je nejčastěji podávána k bujabéze. A to tak, že se maže na bagetu, kterou máčíme do bujabézy.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 518 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Omáčka
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 06.11.2014
- Recept zobrazen: 7245x