Omáčka rouille

Omáčka rouille

Omáčka rouille je vlastně česneková majonéza se šafránem

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vejce 1ks=45g, 0,018 kg 1,38
Olivový olej extra virgin, 0,060 l 7,54 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Šafrán 0,020 g 4,40 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,51 Kalorie v 1 porci: 518 cal

Postup přípravy

Čisté žloutky začneme jemnou metlou vyšlehávat s utřeným česnem a kořením, pomalu postupně přikapáváme olivový olej a dál šleháme až nám začne vznikat majonéza.

Možnosti inovace

Trocha citronové šťávy.

Rada

Omáčka rouille je nejčastěji podávána k bujabéze. A to tak, že se maže na bagetu, kterou máčíme do bujabézy.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 518 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.11.2014
  • Recept zobrazen: 7245x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet