Daňčí kolínko na špenátové kaši

Dančí koleno Dančí kolénko Daňčí kolínko na špenátové kaši Daňčí kolénko Koleno Daňka Daňčí kolínko na špenátové kaši Daňčí kolínko na špenátové kaši

Daňčí kolínko je větší lahůdka než jehněčí, notabene s brusinkovým želé a špenátovou kaší.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Dančí kolénko, 0,385 kg 169,79
Víno červené alkohol, 0,070 l 7,94
Tymián čerstvý, 0,005 kg 2,42
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Povidla švestková, 0,005 kg 0,43
Hořčice kremžská, 0,005 kg 0,36
Kouřová sůl, 0,001 kg 0,19
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,30
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Recept brambory vařené, 0,700 porce 4,45
Špenát drcený mražený, 0,125 kg 7,29
Brusinky džem, 0,040 kg 6,52
Recept Provensálská "pasta" bylinky, 0,300 porce 3,78
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Želatina plátky, 0,010 kg 7,19
Recept Demi-galce 0,300 porce 3,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 208,54 Kalorie v 1 porci: 2 053 cal

Postup přípravy

Dančí kolínka naložíme do koření od horní řádky surovin po devátý řádek :)

Já pro co nejlepší efekt marinování, každé kolénko potřu marinádou a zavakujuji. Nechám tak alespoň 12 hodin nevadí ani 24. Potom pomalu peču přiklopené 2 hodiny na 150°C potom odkryté dalších 30 až 50 minut podle velikosti a křehkosti kolénka. Každopádně vždy po 30 minutách přeléváme výpekem a přité příležitosti vyzkoušíme zda je maso měkké a to tak že ho zkusíme promáčknou ke kosti.

Mezi tím si uvaříme brambory a založíme základ pro omáčku. Zpěníme na pokrájeném špeku a trošce oleje cibuli do tmava. Zalijeme vývarem nebo vodou. Po upečení kolének veškerý výpek přidáme do založené omáčky. A redukujeme na minimum. Pak znovu přilijeme vodu a demi glas na potřebné množství a provaříme. Šťávu přepasírujeme a její konzistence má býti taková že nám na talíři kreslí, tedy neroztékáse.

Do hodně uvařených brambor rozšťoucháme špenát zpěněný na česneku.

Úplně na začátku si rozvaříme ve vývaru skleničku brusinek s provensálským kořením. Želatinu podle návodu rozpustíme a vmícháme do brusinek. Vlijeme do misky asi centimetrovou vrstvu.

Při podávání vyklopíme a nakrájíme na kostičky či jiné dekorativní tvary.

Možnosti inovace

Želé může mít mnoho podob a příchutí lesa.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Lepenice neboli žvanda, Brambory šťouchané s cibulkou a slaninou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 053 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Marinování (12h), Pečení (3h), Čas na přílohu (30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 15h 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.11.2014
  • Recept zobrazen: 2542x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem hlavní chod, marinování, restování pro základ, vaření Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem